avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Banii de concediu opriti din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Banii de concediu opriti din salariu

am si eu o intrebare,am lucrat la o firma in care patronu erau Italian am incept munca din luna iulie,in luna august miau dat concediu 10 zile si mi lau platit.Acum mau dat afara de la munca si miau spus ca imi opreste din salar bani pe concediu spunand ca daca ramaneam la firma pana la sfarsitul anului numi mai opreau bani dar acum trebuie sami opreasca.Dar ei mau dat afara.Este normal asa sau ce ar trebuie s a fac .Va multumesc si astept raspunsul dv
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:28, 11 Decembrie 2010
Concediul de odihna se acorda proportional cu perioada lucrata. Acum depinde la cate zile de concediu aveti dreptul conform contractului de munca si in ce perioada ati fost angajat efectiv.
Daca cele 10 zile acordate depasesc perioada la care aveati dreptul atunci trebuie sa se realizeze reglarea, indiferent de cauza incetarii raportului de munca.
Da, se va recupera indemnizatia de CO aferenta zilelor de CO efectuate in plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi dau demisia fara preaviz msristina msristina am lucrat la o firma timp de 9 luni,insa gasindu-mi un alt loc de munca mam hotarat sa demisionez.am vb cu sefii mei si au fost de acord.insa unul din ei mia ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fostul angajator Maximgms Maximgms Buna ziua! Istoria mea incepe asa.., Am lucrat la o firma de transport, si nu mi sa achitat salariul pentru 10 zile de lucru. Leam trimis pe mail o cerere ... (vezi toată discuția)
Preaviz bub2 bub2 Buna ziua!Daca imi dau demisia,cite zile de preaviz trebuie sa mai stau la firma?Si cu cate ore pe zi?Si banii de concediu cum se calculeaza?Daca mi-am scos ... (vezi toată discuția)