avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PENALIZARI
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PENALIZARI

ESTE LEGAL SA SE PERCEAPA PENALIZARI DE 100%PT. INTARZIERI LA PLATA INTRETINERII???X-(DIN CATE STIU PENALIZAREA ESTE DE 1%,NICIDECUM DE 100%!!!SE INTAMPLA INTR-UN BLOC DIN BUCURESTI!
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 12:51, 11 Decembrie 2010
Buna ziua !
Solicitati in scris ( posta , cu confirmare de primire) explicatii cu privire la cuantumul penalizarilor , apoi , in functie de raspuns , actionati in judecata .
Legea nr. 230 din 6 iulie 2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietar, la art. 49 prevede:
(1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la intretinere luminita ursu luminita ursu am ramas restantiera la intretinere este legal ca sa fie penalitatile mai mari decat restanta asta in conditia care eu mi-am luat angajamentul de-a a plati ... (vezi toată discuția)
Penalitati - asoc. proprietari ContSters143145 ContSters143145 Este legal ca asociatiile de proprietari incaseze sume cu titlul de penalitati chiar daca nu platesc la randul lor penalitati furnizorilor? La solicitarea ... (vezi toată discuția)
Legea locuintei-penalitati intarzieri plati Heather Heather Buna ziua, As dori sa stiu de cind se pot aplica penalitatile de intarziere la plata intretinerii si care este cuantumul acestora? Multumesc anticipat, (vezi toată discuția)