avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Achizitii pe societate comerciala tip srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Achizitii pe societate comerciala tip srl

O societate comerciala tip srl poate achizitiona pe numele firmei bunuri mobile (mobila, aragaz, tv etc) pe care sa le dea spre folosire unei terte persoane? ce documente stau la baza unor astfel de achizitii?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 13:49, 23 Februarie 2011
Bineinteles ca poate. Bunurile mobile se vor inchiria acestei persoane.
Daca aceasta se face in mod obisnuit, in mod repetat, atunci este necesar codul CAEN pentru activitati de inchiriere diverse bunuri.
Daca activitatea nu este desfasurata decat ocazional atunci se poate face prin contract de inchiriere.
Pentru a evita ca functionarii fiscului sa va amendeze pentru desfasurarea de activitati care nu sunt trecute in actul constitutiv (in cazul inchirierii ocazionale), puteti incheia un contract de asociere in participatiune.
Societatea nu are trecut in codul CAEN activitate de inchiriere de diverse bunuri. Mai exact, angajati din cadrul societatii au cumparat bunuri mobile pe numele societatii. Cum poate justifica societatea achizitionarea acestor bunuri?( Bunurile se afla in locuintele angajatilor.)
Cu stima
Le poate da spre utilizare cu contract de comodat (folosinta gratuita) sau inchirere (contracost) in acest caz va elibera factura.
cip200 a scris:

Le poate da spre utilizare cu contract de comodat (folosinta gratuita) sau inchirere (contracost) in acest caz va elibera factura.


Utilizarea cu contract de comodat prezinta niste riscuri.
Fiscul poate considera ca pentru acordarea de avantaje materiale trebuiesc platit impozit.
Iar unii asociati pot face plangere pentru folosirea cu rea credinta a patrimoniului firmei.

Contractul de inchiriere este solutia corecta, iar chiria trebuie sa fie si ea una care sa nu duca la dezavantajarea asociatilor (de genul bunurile cu valoare de 5000 RON iar chiria de 1 RON)
Insa aici apare acel risc, functionarii fiscului sa aplice amenzi pe motiv de activitate neinscrisa in actul constitutiv.
Patronul unei societati comerciale tip srl incheie un contract de imprumut cu un angajat. Patronul avand calitate de imprumutant (si persoana fizica), angajatul avand calitate de imprumutant iar firma pe care o are patronul calitate de beneficiar (angajul sa returneze banii in conturile societatii).
Ce documente stau la baza incheierii unui astfel de contract de imprumut? Se inregistreaza tranzactia in contabilitatea firmei?
Cu stima

Alte discuții în legătură

Legi aplicabile pentru: imprumutul intre doua societati ContSters109653 ContSters109653 Am in grija o societate care a imprumutat de la un alt SRL 50.000 ron.Transferul de numerar s-a facut prin banca. Nu exista nici un contract de imprumut intre ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut acordat - procedura legala? Nina1 Nina1 Este incheiat legal un contract de imprumut realizat intre 3 parti, astfel : 1parte - .persoana fizica in calitate de imprumutant, a2a parte - .persoana ... (vezi toată discuția)
Contract chirie intre pfa si srl, proprietar persoana fizica norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -Persoana fizica P este proprietarul unui apartament A. -aceeasi persoana fizica are ... (vezi toată discuția)