avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Izolare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Izolare apartament

As dori sa stiu daca pot izola peretii exteriori ai unui apartament situat la et.2(ultimul) .Mentionez ca acoperisul l-am facut tot singuri in calitate de proprietari,deoarece vecinii sunt pensionari,respectiv celalalt fara venituri(cred).Nu cred ca mai au nevoie si de altele pe cap(adica eu si izolatia mea ).In speranta ca cineva imi va da un raspuns,multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: anonim2011 , utilizator 14:02, 11 Decembrie 2010
Daca nu e prea vizibil, pe de o parte, si daca nu isi opune vecini, care banuiesc ca nu, nu vad nicio problema, dpv legal. Stim cu toti ca sunt sute de cladiri care o faci si costume face legea... Normal este ca trebuie sa aiba o armonizare la fatada si ca nu este admisibil un fel de lucru individual. Va-i gandit si la posibilitatea de a sa fac cu toti si cu ajutor finantar si de fonduri nerembursabile prevazute pentru a sa fac la intreg cladire ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
Alvaro Liniers, Avocat
Daca aveti asociatie de proprietari trebuie sa cereti avizul asociatiei, fiind proprietate comuna, chiar daca fatada este in dreptul apartamentului dv.
In plus de asta va trebuie si o autorizatie de la primarie intrucat fatadele cladirilor afecteaza aspectul stradal
Nu avem asociatie de proprietari,dar nici fatada apartamentului nu da spre strada.Eu am discutat cu vecinii mei despre faptul ca vreau sa izolez ap..insa ei mi-au spus ca ei nu au bani ptr.acest lucru.Asa ca nu pot sta dupa ei pana li se vor mari pensiile.Dupa cum am mai spus nici la acoperis nu au pus bani(nici nu am pretentii),fiind oameni cu posibilitati reduse.Oricum,suntem oameni cu bun simt si nu facem o treaba doar pentru a fi facuta,intotdeauna facem lucruri de calitate.Multumesc ptr,raspuns.
Multumesc pt.raspuns.Nu avem asociatie de proprietari,iar vecinii nu au nimic de obiectat,deoarece le-am spus despre ceea ce vreau sa fac(adica sa izolez ap.).dar ei sunt oameni cu posibilitati materiale f.reduse,iar eu nu pot sa le impun sa faca ce vreau eu.Dupa cum am mai spus,nici la acoperis nu au pus bani(nici nu am pretentii).Apartamentul nu are vedere catre strada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolat acoperis bloc daniel978 daniel978 Locuiesc la etajul 4 al unui bloc . Vecinul de langa mine tot la acelasi nivel vrea sa izoleze acoperisul iarna in scopul vanzari lui . Ce se poate face legal ... (vezi toată discuția)
Balconul este parte comuna ? cine plateste reparatiile ? cristel52 cristel52 Stau la et, 10 si am hotarat sa izolez terasa cu polistiren extrudat pe toata suprafata corespunzatoare ap; meu. Initial presedintele asociatiei de locatari ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica fatada si acoperis SperantaN SperantaN Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in problema reabilitarii termice si a refacerii acoperisului si izolarea .Am facut sesizare la asociatie pt refacerea fatadei ... (vezi toată discuția)