Buna seara . As dori sa-mi spuneti daca se taxeaza actiunea in constatare nulitati unui act cu restabilirea situatiei anterioare conform principiului restitutio in integrum- petitul principal si daca actiunea respectiva intra sub incidenta art.15.lit.r din Legea 146/1996 legea taxelor de timbru Multumesc
Actiunea se timbreaza la valoare pentru constatarea nulitatii actului iar cererea pentru repunerea in situatia anterioara este scutita de taxa daca este accesorie cererii privind declararea nulitatii,anularea,rezolutounea, rezilierea ..potrivit modificarilor aduse Legii taxelor de timbru 146/1997 prin Legea 276/7.07.2009
D-na av.Cazacu Ioana actiunea principala am formulat-o in felul acesta
- sa constatati in principal nulitatea absoluta a actului juridic
- sa constatati in subsidiar nulitatea tuturor inscrierilor efestuate si operate ,ce i-mi sunt opozabile, cu restabilirea situatiei anterioare
problema este, daca aceasta actiune se incadreaza in exceptia invocata de art.15 lit .r. sau de art..2 alin .1 ind.1 din Legea din L146/9,iar in cazca nu car putea se taxeaza ca actiune in nulitate a unui act juridic conform art. 3 lit a ind.1
din aceeasi norma juridica. Va multumesc mult.
Taxare actiune
officemvp
V-as ruga sa-mi spunrti daca aceasta actiune ca principala am formulat-o in felul acesta este taxabila sau nu ?
- sa constatati in principal nulitatea ... (vezi toată discuția)