avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cumpararea cu banii de firmei de produse proprii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cumpararea cu banii de firmei de produse proprii

Buna ziua !

Va supun atentiei urmatorul caz :

un angajat al unei firme (restaurant) primeste un avans spre decontare pentru o delegatie
la intoarcere pe linga alte documente justificative prezinta si bonuri ficale si facturi emise de firma unde lucreaza pe care le-a lpatit cu banii firmei din avansul primt .
Deci daca a facut o consumatie de 100 lei firma inregistreaza vinzari de 100 lei dar in conturile firmei suma banilor este aceeasi .

Va rog sa-mi spuneti daca este corect folosirea banior firmei pentru cumpararea produselor firmei .

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: vedea , utilizator 20:36, 19 Decembrie 2010

Sa inteleg ca delegatia a fost in acelasi oras si angajatul a servit masa la restaurantul unde lucreaza?

Eu nu as inregistra in contabilitate aceste documente.
Cum o fi factura intocmita ? Furnizor : firma X , Cumparator : firma X ?
Si-o fi scris singur factura ca sa justifice suma primita avans ....
:stunned:
Magda Staicu a scris:

Cum o fi factura intocmita ? Furnizor : firma X , Cumparator : firma X ?
Si-o fi scris singur factura ca sa justifice suma primita avans ....
:stunned:

Si eu am avut aceeasi nelamurire citind mesajul postat.
daca factura o fi si cu tva sunt curioasa cum se face raportarea in 394 , ca de autofactura nu poate fi vorba ...
Buna ziua !

Multumesc pentru raspuns . Vreau sa mai fac niste precizari :
da factura are si la furnizor si la cumparator aceeasi firma ,
delpasarea s-a facut in alta localitate
si vreau sa -mi spuneti daca este corect si normal cumpararea cu banii primiti ca avans spre decontare a produselor proprii (ceea ce duce la cresterea cifrei de afaceri dar raminerea constancta a cash-ului )

Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare corecta in conta Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu patronul pleaca in delegatie in alt oras pentru cumparare marfa,venind inapoi cu facturile aferente.eu in conta [b]sunt obligata[/b] sa fac inregistrarea ... (vezi toată discuția)
Factura din anglia cu tva 24% ContSters245954 ContSters245954 Buna ziua, Rog un sfat in urmatoarea problema: am primit niste facturi din Anglia ( produsele au fost trimise din Anglia) cu TVA 24% si 9%, societatea avand ... (vezi toată discuția)
Sunt in pierdere din cauza tva? doigabi doigabi Am facturat niste materiale cu adaos 10% unui tert care le-a inscriptionat si acum mi le-a facturat inapoi adaugand manopera respectiva. Pana aici e bine. ... (vezi toată discuția)