La momentul contractarii unui credit, eu am fost titularul, iar parintii mei persoane codebitoare si aveam un anumit venit dupa care mi s-a calculat rata pe luna. Ulterior m-an casatorit, m-am mutat, iar venitul nu mai este acelasi (a scazut semnificativ). Cum as putea ca in locul parintilor mei, care sunt luati in considerare la calculul venitului, sa apara sotia mea, deoarece doresc sa ajung la o intelegere cu banca (ajustare de costuri, recalculare de dobanda, etc) ???
numai daca banca e de acord, puteti sa inlocuiti codebitorii.
mai aveti posibilitatea ca dvs impreuna cu sotia sa contractati un imprumut pt refinantarea creditul precedent
Un codebitor se poate inlocui numai in cazuri speciale, pe perioada de derulare a creditului (ex: deces, plecare definitiva din tara, samd). In cazul dvs, mai ales ca, venitul net a scazut considerabil fata de momentul contractarii creditului, finantatorul poate, in urma unei analize a bonitatii, sa va ceara sa mai introduceti inca un codebitor, care poate fi sotia dvs, de exemplu. Oricum, va recomand sa faceti o vizita finantatorului dvs si sa discutati asupra acestui aspect care va preocupa. Succes, :)
Schimbare titular credit
leos
Asi dori sa stiu un raspuns la urmatoarea speta : sunt titularul unui credit ipotecar ca titular si fosta sotie ca codebitor. Pentru a face partajul ne trebuie ... (vezi toată discuția)
Banca
Toma Florin
am doua credite contractate in 2007,pana in noiembrie au fost platite de catre mine,mentionez ca sunt credite de nevoi personale eu si coplatitor sotia ... (vezi toată discuția)