avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale expirare mandat administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

expirare mandat administrator

Buna ziua,

Va rog frumos daca se poater sa ma ajutati si pe mine cu o problema. Am un administrator societate comerciala care are mandatul expirat de 2 ani.

Intrebarea mea este urmatoarea:
dac mai poate semna vreun document in aceste conditii. De exemplu bilant contabil, contracte de prestari servicii , declaratii fiscale.

Va multumesc
nu mai poate semna nimic.
prelungiti mandatul.
Nu ,administratorul nu mai are voie sa semneze documentele mentionate de Dvs . mai sus.
Conform art. 148 din Legea Societatilor Comerciale nr. 31/1990, administratorii raspund pentru toate obligatiile prevazute in dispozitiile legale sau in actul constitutiv. In esenta, administratorii au calitatea de mandatari ai actionarilor, acestia din urma neputand, datorita formei de organizare a societatii, sa exercite singuri actele de comert din obiectul de activitate al companiei.
Administratorii raspund fata de societate pentru nerespectarea dispozitiilor legale referitoare la atributiilor lor, precum si pentru nerespectarea obligatiilor care le-au revenit in baza mandatului incredintat de catre actionari, prin actul constitutiv sau prin intermediul adunarii generale .

Este obligatoriu sa incheiati un alt contract de mandat cu acesta. Nu cred ca se mai poate lua in discutie varianta unei prelungiri,avand in vedere ca au trecut 2 ani de la expirarea mandatului pe care l-ati avut incheiat cu dansul.
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat administrator unic arabela arabela Buna ziua. As dori o lamurire in legatura cu mandatul administratorului unic de la o societate comerciala la care consiliul local al orasului este actionar ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga srl prin mandat sictiran sictiran Buna ziua, Reprezentantul legal al unei societati comerciale (SRL) emite o hotarare AGA in calitate de mandatar, cu invocarea art 121 din legea ... (vezi toată discuția)
Nou mandat pt administrator? alexxadavyd alexxadavyd este adevarat ca administratorii unei societati trebuie mandatati o data la 4 ani?exista vreo lege unde spune asta? (vezi toată discuția)