Sunt angajata la o societate comerciala din ianuarie 2009;La fiinalul lunii decembrie as vrea sa imi dau demisia intrucat voi pleca din tara.In acesti doi ani nu am beneficiat de concediul de odihna si as vrea sa stiu cum ar trebui sa procedez pentru a primi contravaloarea in bani a concediului neefectuat, avand in vedere ca raporturile de munca vor inceta.trebuie sa fac o cerere separata sau pot mentiona solicitarea contravalorii in bani a concediului neefectuat in cererea de demisie?
multumesc mult!
Multumesc mult pentru raspuns!Imi este de mare folos;as vrea sa mai pun o intrebare:daca angajatorul refuza plata concediului neefectuat cui trebuie sa ma adreses pentru rezolvarea situatiei?Cred ca ITM-ului nu?Multumesc inca o data!
Da, va puteti adresa ITM. Acum nu stiu ... exista cereri de concediu de odihna care nu v-au fost aprobate? ati plecat in concediu si v-au facut rechemare? sau doar nu ati plecat in concediu? Vorbim totusi de 2 ani fara concediu.
Oricum sunteti indreptatita la concediu .... doar ca, daca va refuza, va trebui sa mergeti in instanta ... si asta dureaza.
In doi ani nu am depus nici o cerere pentru ca nu avea cine sa ma inlocuiasca si implicit nu era de acord sa imi iau concediu...de rechemare nici nu se pune problema...pur si simplu nu mi s-a explicat ca nu pot sa imi iau liber si am inteles de fiecare data,dar acum la plecare mi-as dori sa beneficiez de toate drepturile. As putea sa merg la ITM sa vad ce ma sfatuiesc cei de acolo?si daca nu rezolv nimic banuiesc ca instanta este singura solutie..Stiti cumva daca ma costa adresandu-ma instantei?sau in calitate de angajat indreptatit este gratuit?Multumesc mult de tot!Nici nu stiti cat m-ati ajutat!Mai ales ca am de a face cu un angajator care incearca pe cat posibil sa nu respecte drepturile angajatilor...ca multi altii din tara asta, insa avand in vedere ca am fost corecta vreau sa fiu tratata corect intrutotul macar la plecare...