avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imputernicire notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imputernicire notariala

am facut o imputernicire in bistrita ,eu m am mutat in alt oras ,iar acum as vrea sa o stric, sa o anulez . biroul notarial la care am facut o ar putea sa mi-o trimita pe email? sau numai personal o pot scoate deoarece nu mai am originalul si am nevoie ptr. a o putea anula . si daca nu mi o trimite ce pot face ptr a o putea anula fara sa merg in bistrita deoarece lucrez si nu am cum ajunge.
mandatul (imputernicirea) inceteaza in cazul revocarii acestuia de catre mandant (cel care a imputernicit) insa acest lucru trebuie facut cunoscut mandatarului pentru ca revocarea mandatului sa-si produca efecte fata de acesta
simetric, mandatarul poate renunta la mandat instiintand despre aceasta pe mandant
legea nu prevede ca forma obligatorie pentru revocarea mandatului dat printr-un act autentic un alt act autentic (adica poate fi revocat fara alte formalitati cu conditia comunicarii catre cealalta parte)
reveniti eventual cu amanunte
i-am facut mamei mele o imputernicire (poate face orice in numele meu).acum nu vorbim si ea nu cred ca ar fi de acord sa-i revoc imputernicirea pt ca ar avea unele interese...am fost la un cabinet notarial m-am interesat ce pot face si mi-au spus ca o pot anula dar au nevoie de o copie sau original .vreau sa stiu daca notarul care mi-a facut-o este obligat sau nu sa mi-o trimit sa imi pot rezolva problema fara a merge acolo.si daca nu mi-o trimite ce pot face? cu politia as putea rezolva ceva?nu vreau ca mama sa se foloseasca de ea.
Notariatul unde ati intocmit procura vi-o poate trimite pe fax, e-mail etc., o cauta in arhiva.
Nu e nevoie sa apelati la politie.
Dati un telefon la notariat si vedeti daca trebuie sa va prezentati personal sau e suficient solicitarea telefonica.
Trebuie să mergeți personal la biroul unde ați întocmit procura. Notarul poate elibera copii ale actelor din arhivă doar părților înscrise în acel act. Altfel încalcă art. 36 din Legea 36/1995 referitor la secretul profesional, pentru care riscă să răspundă disciplinar.
1)sd2010 a scris:

Notarul poate elibera copii ale actelor din arhivă doar părților înscrise în acel act.
...conf legii se popt elibera copii legalizate partilor sau persoanelor interesate care justifica un interes...
2)revocarea poate fi tacita sau expresa...este insa de preferat revoc expresa intrucat aceasta se inregistreaza intr-un registru unic national de evidenta a procurilor revocate astfel incat mandatarul nu se poate folosi de ea la incheierea actelor notariale...
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
ContSters4579, utilizator

Alte discuții în legătură

Anulare procura Samulea Samulea Buna seara! Caut si eu o lamurire in privinta procedurii procurilor. Tatal meu mi-a facut mie personal o imputernicire sa il reprezint in relatia cu o ... (vezi toată discuția)
Dovada calitatii de reprezentant leusan leusan In cazul in care in pr civil( Hot. pt act autentic) una din parti este reprezentata prin mandatar dar, mandatarul nu mai are procura (care este pe durata ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)