avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dovada calitatii de reprezentant
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dovada calitatii de reprezentant

In cazul in care in pr civil( Hot. pt act autentic) una din parti este reprezentata prin mandatar dar, mandatarul nu mai are procura (care este pe durata nedeterminata) nici in copie si nici in original sa o depuna la instanta, intrbarea este
1) mandantul poate avea calitate procesuala ?

2) cine poate lua alta procura de la dosarul notarului unde a fost intocmita?Poate obliga instanta notarul respectiv sa ii trimita o alta copie sau sa scoata o alta copie de la alt dosar sau de la un alt notar unde a fost folosita cu alt scop?


3) care ar fi urmarile in acest proces in cazul in care mandatarul nu poate aduce procura pentru mandant?
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 10:20, 17 Octombrie 2013
Calitatea de reprezentant trebuie sa fie justificata in procesul civil printr-o procura autentica, speciala. Procura tb sa se afle la dosar, in lipsa ei putand fi invocata cu succes exceptia lipsei calitatii de reprezentant.

Un duplicat al procurii poate fi solicitat de cel ce a dat procura sau de procurator de la arhiva biroului notarial unde s-a intocmit.
Multumesc.

Dar instanta il poate cita totusi personal pe mandant, chiar daca acesta a dat o procura ?
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2013
leusan, utilizator
Da, binenteles ca vor fi citate partile din dosar.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura leusan leusan 1) Intr-un proces in care o persoana fizica ce are calitatea de mandatar al unei alte persoane fizice a pierdut procura in original si nu are nici copia ... (vezi toată discuția)
Reprezentare ruda de catre licentiat in drept MARIKO9 MARIKO9 As dori sa reprezint o ruda in instanta si as vrea sa stiu care e procedura. Pentru studierea dosarului inainte de primul termen am nevoie de o procura ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale FeliciaVincze FeliciaVincze Buna ziua Am semnat un contract de vanzare pentru prietena mea plecata in strainatate, cu o procura speciala facuta la un notar public, eu nu am primit ... (vezi toată discuția)