avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procura
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procura

1) Intr-un proces in care o persoana fizica ce are calitatea de mandatar al unei alte persoane fizice a pierdut procura in original si nu are nici copia legalizata poate sta in proces ca parat?

2)-Un alt parat poate invoca lipsa calitatii procesuale a avestuia?

3)- Care ar fi urmarile?

Actiune introdusa pe vechiul cod.

Multumiri
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 10:42, 24 Septembrie 2013
1. NU- de unde sa stie instanta ca ati avut procura? Trebuie sa scoateti o noua procura speciala pentru acel process;
2.Da, oricare dintre parti poate invoca exceptii, acestea reprezentand un mijloc de aparare a sa
3. Cele pe care le va dispune instant, in functie de inscrisurile depuse la dosar, de procura si de admiterea sau respingerea exceptiilor invocate.
Succes.
Pt ca o persoana sa aiba calitate de mandatar intr-un proces, atunci tb sa detina o procura speciala care sa ii justifice calitatea.
Procura nu tb neaparat depusa in original in instanta, insa - partea tb sa o aiba asupra sa- pt cazul in care instanta din oficiu sau la cererea partii adverse va dori sa o vada.

Daca nu isi poate justifica calitatea in care se prezinta, partea adversa va invoca exceptia lipsei dovezii calitatii de reprezentant, iar instanta - in functie de actele si probele din dosar - va hotari.
este vb de o ,, hot care satina loc de act autentic". Mandantul este parat in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada calitatii de reprezentant leusan leusan In cazul in care in pr civil( Hot. pt act autentic) una din parti este reprezentata prin mandatar dar, mandatarul nu mai are procura (care este pe durata ... (vezi toată discuția)
Invocare exceptie dumifilote dumifilote Cererea de chemare in judecata a fost formulata de mandatar. Pe baza certificatului de grefa s-a suspendat judecarea unei alte cauze, de revendicare ... (vezi toată discuția)
Verificarea procurii in procesul civil luticus luticus Cand este verficata procura autentificata data de mandant mandatarului pentru a formula o actiune civila. Daca judecatorul nu o gaseste completa sau straina ... (vezi toată discuția)