avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Invocare exceptie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Invocare exceptie

Cererea de chemare in judecata a fost formulata de mandatar.
Pe baza certificatului de grefa s-a suspendat judecarea unei alte cauze, de revendicare imobiliara, in care eu sunt reclamant , mandatarul este parat iar mandantul a formulat cerere de interventie principala si a mandatat aceeasi persoana sa o reprezinte.
Am invocat exceptia lipsei calitatii de mandatar (procura nu a fost data in mod expres pentru aceasta speta, s-a depus copia procurii din dosarul de revendicare).
Instanta a admis exceptia, a anulat actiunea si a obligat mandatarul la plata cheltielilor de judecata.
In cauza sunt patru parti, reclamantul (prin mandatar) si trei parati, eu si cele doua comisii de fond funciar.
Sentinta a fost redactata in sase exemplare, la data de 25.08.2017 si a fost comunicata partilor in data de 29.08.2017, data confirmarilor de la dosar.
Pe data de 02.10.2017 am solicitat la arhiva instantei forma definitiva a sentintei pentru a repune pe rol actiunea de revendicare.
Mi s-a spus sa vin a doua zi pentru ca nu a expirat termenul de apel.
Pe 03.10.2017 mandatarul a depus o cerere pentru a i se comunica si lui o copie a sentintei iar in data de 27.10.2017 a declarat apel.
S-a procedat corect si mai ales legal?
In intampinarea formulata la cerere de apel pot invoca exceptiile de tardivitate respectiv din nou de lipsa a calitatii de mandatar?

[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 21 Noiembrie 2017
dumifilote, utilizator
Cel mai recent răspuns: dumifilote , utilizator 22:54, 22 Noiembrie 2017
dumifilote a scris:

Cererea de chemare in judecata a fost formulata de mandatar.
Pe baza certificatului de grefa s-a suspendat judecarea unei alte cauze, de revendicare imobiliara, in care eu sunt reclamant , mandatarul este parat iar mandantul a formulat cerere de interventie principala si a mandatat aceeasi persoana sa o reprezinte.
Am invocat exceptia lipsei calitatii de mandatar (procura nu a fost data in mod expres pentru aceasta speta, s-a depus copia procurii din dosarul de revendicare).
Instanta a admis exceptia, a anulat actiunea si a obligat mandatarul la plata cheltielilor de judecata.
In cauza sunt patru parti, reclamantul (prin mandatar) si trei parati, eu si cele doua comisii de fond funciar.
Sentinta a fost redactata in sase exemplare, la data de 25.08.2017 si a fost comunicata partilor in data de 29.08.2017, data confirmarilor de la dosar.
Pe data de 02.10.2017 am solicitat la arhiva instantei forma definitiva a sentintei pentru a repune pe rol actiunea de revendicare.
Mi s-a spus sa vin a doua zi pentru ca nu a expirat termenul de apel.
Pe 03.10.2017 mandatarul a depus o cerere pentru a i se comunica si lui o copie a sentintei iar in data de 27.10.2017 a declarat apel.
S-a procedat corect si mai ales legal?
In intampinarea formulata la cerere de apel pot invoca exceptiile de tardivitate respectiv din nou de lipsa a calitatii de mandatar?

[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa calitatii procesuale FeliciaVincze FeliciaVincze Buna ziua Am semnat un contract de vanzare pentru prietena mea plecata in strainatate, cu o procura speciala facuta la un notar public, eu nu am primit ... (vezi toată discuția)
Procura leusan leusan 1) Intr-un proces in care o persoana fizica ce are calitatea de mandatar al unei alte persoane fizice a pierdut procura in original si nu are nici copia ... (vezi toată discuția)
Actiune în revendicare drept comun/ legea 10/2001 Oana  Tudor Oana Tudor Buna! Am nevoie de niste sfaturi in legatura cu o speta de altfel foarte interesanta: Pe scurt: 1. Pe 15.03.2000 la Judecatoria H. este inregistrată o ... (vezi toată discuția)