avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contract de munca suspendat retroactiv
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contract de munca suspendat retroactiv

Buna seara!

Este posibil ca un contract de munca sa fie suspendat retroactiv? De fapt, un salariat angajat cu carte de munca intr-o institutie publica vine la serviciu zilnic, iar astazi( sa zicem), i se aduce la cunostinta ca i se suspenda contractul de munca cu o luna in urma. Mentionez ca angajatul a primit salariul intreg pe luna anterioara, deoarece la momentul respectiv nimeni nu stia ca i se va suspenda contractul de munca.
Cel mai recent răspuns: ContSters148946 , utilizator 09:34, 13 Decembrie 2010
Nu se poate,este ilegal.Angajatul sa depuna plangere la ITM.

andymaurul
Buna seara !
Este ilegal ! Atentie la ce semnati , pe tot ce vi se comunica (acte ) sa treceti data primirii , pt ca in functie de data comunicarii se poate actiona in instanta angajatorul ...
Va multumesc mult de tot. Imi puteti spune, va rog, care este baza elegala pentru a face plingere impotriva angajatorului?
Art.49-54 din Codul Muncii.Depinde pe ce articol s-a procedat la suspendare.

andymaurul
Buna dimineata!
Este vorba de art. 52 lit. c din Legea 53/2003.

Alte discuții în legătură

Suspendare din functie? begonia begonia Buna dimineta! Este posibila suspendarea din [u]functie[/u] (de conducere) pe perioada cercetarii disciplinare? In ce conditii? O zi buna! (vezi toată discuția)
Suspendare SimonaBardea SimonaBardea Buna seara! Cum se poate suspenda un angajat din functie? Si la cate abateri poti fi dat afara? Multam! (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza cand ai un salariat cercetat penal??? alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Oameni buni ma confrunt cu o problema cu care nu am mai avut de face pana zilele acestea. Am un salariat care este cercetat penal si in momentul de fata este ... (vezi toată discuția)