Nu am intalnit prevederi legale din care sa rezulte suspendarea din functie si desfasurarea activitatii pe alta functie....
Corect si legal ar fi sa-i suspendati acelei persoane CIM pe perioada cercetarii disciplinare, in baza art 52 alin 1 lit a) din codul muncii.
Potrivit art 52 CM:(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:
a) pe durata cercetării disciplinare prealabile, în condiţiile legii;
b) ca sancţiune disciplinară;
c) în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti;
d) în cazul întreruperii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, în special pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
e) pe durata detaşării.
(2) În cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a), b) şi c), dacă se constată nevinovăţia celui în cauză, salariatul îşi reia activitatea anterioară, plătindu-i-se, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, o despăgubire egală cu salariul şi celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendării contractului.
Doamna 2007_rozi, multumesc pt raspuns.=D> Mi-ati confirmat ce stiam deja. Am vrut sa ma conving ca nu scap din vedere ceva esential.......
Doamna Margareta, cunosc prevederile Codului Muncii cu privire la suspendarea CIM . Ce ma interesa era suspendarea dintr-o functie de conducere si desemnarea unui inlocuitor pana la finalizarea cercetarii ..........