avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... FUNCTIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

FUNCTIE

Am o problema mai ciudata!
Am o firma de proiectare in constructii. Doresc sa angajez un domn care este inginer dar mecanic nu constructor. Deci nu il pot angaja proiectant inginer constructor. Avand in vedere ca in facultate , la fel ca toti inginerii afacut desen tehnic si cursul de autocad ( programul folosit) mie mi se pare logic sa il angajez pe postul de desenator.
Astept pareri!
PS : la ITM mi-au zis ca e in tegula logica mea, dar totusi!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Elena Claudia Baltatescu , Consilier juridic 19:13, 24 Martie 2008
il puteti angaja ca desenator, mai ales ca are cursul pentru programul folosit de firma dvs.
il puteti angaja ca desenator conform Codului Ocupatiilor din Romania (C.O.R.) ca fiind functie de baza (asa va fi trecut in carnetul de munca) - iar ca functie interna in cadrul firmei puteti trece exact functia pe care o ocupa: inginer, sef de proiect....etc....
cursul nu e un curs facut aparte. E cursul care se face la facultate. Si la mecanica se deseneaza pe acelasi program ca si la constructii. Eu oricum pe postul de desenator intentionez sa il angajez. E drept ca de meserie e inginer, dar ca functie in firma mea el va fi doar desenator.
Multumesc de raspunsuri.
foarte bine, il angajati ca desenator, insa nu are o calificare in acest domeniu (adica sa aiba un atestat, certificat...ceva) mai tarziu sa nu se intoarca impotriva dvs. si sa spuna ca nu are calificare in domeniu....
de la inginer mecanic la inginer constructor, consider ca totusi e cale lunga....ar fi foarte bine daca ar avea pe diploma de licenta sau pe un alt document emis de facultate trecuta si aceasta "materie"...., iar fisa postului trebuie sa fie cea pt. postul pe care il angajati
Ca desenator nu are nevoie de o calificare anume, cu studii medii poate fi angajt fara probleme.
Nu veti pati absolut nimic pentru ca angajti un om studii superioare pe un post cu studii medii atata timp cat nu are pregatirea necesara functiei cu studii superioare.
In alta ordine de idei , puteti sa-l angajati si inginer mecanic....................nu va interzice nimeni acest lucru , daca doriti sa aiba o functie pentru studii superioare, in timp va poate oferii consultanta in proiecte ce includ detalii tehnice mecanice..............
Ultima modificare: Vineri, 14 Martie 2008
adelaida_07, utilizator

Alte discuții în legătură

Calificare si incadrare pe post george_x george_x cineva a pus o intrebare asemanatoare, dar raspunsul n-a fost foarte clar. 1) sa spunem ca eu vreau sa angajez pe cineva pe un post diferit de calificarea ... (vezi toată discuția)
Pot ocupa postul de inginer de sistem/analist programato in invatamant? elenae elenae Va rog sa ma lamuriti daca puteti in aceasta problema: sunt analist programator ajutor la un grup scolar mentionez ca am facut un curs de analist programator, ... (vezi toată discuția)
Modalitate de incadrare in codul cor dcrst75 dcrst75 Buna ziua! Am absolvit liceul cu sectia Informatica si am pe langa diploma si un atestat de Operator Tehnica de calcul si Facultatea ISE Sectia ... (vezi toată discuția)