avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Act sexual cu un minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Act sexual cu un minor

Buna seara! Am un prieten de 18 ani si care are o prietena de 14 ani, cu care a intretinut relatii sexuale cu acordul ei si cu acordul mamei ei(parintii ei sunt despartiti). Mama ei insa are probleme cu alcoolul si de fiecare data cand consuma bauturi alcoolice il suna si il ameninta ca va merge la Politie, insa cand este treaza sustine ca in veci nu are face asa ceva.
Cand fata va implini 15 ani(avand in vedere ca fapta nu mai este prevazuta de legea penala) mama ei il mai poate denunta pentru fapta savarsita acum?
Daca mama ei merge la politie si depune o plangere ulterior o mai poate retrage sau procuratura se autosesizeaza?
In cazul in care se ajunge in instanta se poate invoca art. 18^1 C. pen. avand imprejurarile care ii sunt favorabile?

Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 18:12, 14 Decembrie 2010
Este fapta penala (act sexual cu un minor-art.198 c.p.).Nu am intalnit in practica judiciara sa se aplice amenda administrativa pentru asemenea spete.Daca se ajunge la instanta de judecata,in opinia mea solutia instantei va fi de condamnare cu executare pentru prietenul dvs.,iar mama fetitei ...tainuitor,complice???

andymaurul
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
andymaurul, utilizator
Nu exista "acordul mamei sale", asta e proxenetism.
Sa dea Dumnezeu sa se sesizeze cineva cu suflet sa va dea pe toti in gat, sa aiba si copilul acela nevinovat un Craciun fericit.
La 14 ani un copil nu poate avea discernamant sa isi dea sau nu acordul pt relatii sexuale.
Ana :bow:
Acordul mamei dat pentru savarsirea infractiunii valoreaza ... complicitate. Faptul ca mama e alcoolica si ca amicul profita de asta ca sa intretina relatii sexuale cu fica ei avand acordul "mamei" pentru aceasta mi se pare tot o circumstanta agravanta.
Nu vad cum s-ar putea aplica prevederile art. 18 ind 1 decat daca ajungem sa ne batem joc de lege intr-un asemenea hal incat ... :angry:
Pana cand fapta prietenului se prescrie acesta poate fi urmarit chiar din oficiu fara sa existe nici un fel de plangere din partea mamei sau a ... victimei infractiunii. Sunt destul de sigur ca fetitza asta se poate simti importanta si poate ca e gata sa accepte aproape orice ... pentru ca a gasit pe cineva care pare ca o iubeste insa ... la EA, ca fiinta umana care trebuie sa se dezvolte nu numai fizic pentru a fi capabila de un raport sexual ci si intelectual si emotional, la copilul care mai are cativa ani pana sa devina femeie, la copilaria si la sanatatea ei s-a gandit unul din cei doi, mama sau iubitul ? Banuiesc ca nu. Pentru mama e o sursa de castig chiar si numai in ipoteza in care nu mai trebuie sa-i "poarte de grija" iar pentru iubitul cu gusturi sexuale cel putin dubioase (tinerii masculi normal dezvolati din punct de vedere intelectual-emotional ar evita sa faca sex cu o tanara de 14 ani!) doar un mijloc de a dovedi ca "e barbat" (halal!).

Subscriu in totalitate argumentului trimis de U.B.I.K. =D>=D>=D>
Este bine si de apreciat ca userul a lansat aceasta intrebare pe forum . Inseamna ca probabil constiinta-i mai lucreaza , ii spune ca ceva nu-i bine in toata treba asta , dincolo de perpectiva pedepsei prev. de C. penal . Sau o fi numai frica de pedeapsa ??? Sper ca nu .
V-am cerut niste sfaturi JURIDICE pentru cineva.. nici eu, sunt fata si viitor jurist, nu sunt de acord cu asa ceva.. insa pe el il cunosc doar foarte de departe iar pe ea deloc. Credeam ca aici raspund avocati specializati pe penal, care au mai intalnit astfel de cazuri.. el nu profita de nimic.. ea este in clasa a 9-a(mai are 2 luni si face 15 ani) si el in clasa a 11-a(doar ce a facut 18 ani) .. Nu cred ca este ceva nemaintalnit in realitatile contemporane, asa cum nu cred v-a cerut nimeni sa judecati prin prisma valorilor morale, pe care oricum multi avocati nu le stapanesc prea bine(se pare ca dumneavoastra le stapaniti), dupa cum un profesor de la facultate ne spunea "Cand o sa va duceti pe la instante o sa vedeti cum multi avocati de penal se confunda cu infractorii"
Eu am pus 3 intrebari strict juridice.
Se poate invoca art.18^1 C. pen.?
Se prescrie fapta la implinirea varstei de 15 ani a minorului?
Se poate retrage plangerea?

Faptul este consumat, ambii sunt copii la urma urmei. Daca el avea 17 ani ce mai spuneati?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Sex cu o minora Mari20 Mari20 am avut o prietena minora si am facut sex cu ea... dar nu am obligato.. a fost d buna voie..si pe urma d fiecare data s-a intamplat cu acordula ei.. nu am ... (vezi toată discuția)
Coruperea de minori se pedepseste sau nu? trope_doi trope_doi Exemple: 1. Barbat in varsta de 25 de ani gospodareste (fara casatorie) cu o fata de 15 ani – ii cumpara haine, dulciuri s.a., dar fata (din familie ... (vezi toată discuția)
M-am culcat cu prietena mea minora si acum s-ar fi aflat bikaeraser bikaeraser va cer voua sfatul ca eu nu stiu sigur ...am 25 ..prietena mea 17 si suntem de 6 luni, m-am culcat cu ea ..cu acordul ei, fara sa-i promit ceva anume bani, ... (vezi toată discuția)