avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... declaratie impunere cladire
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

declaratie impunere cladire

X a obtinut autorixatie construire -locuinta+anexa gospodareasca.Si-a construit doar anexa gosp.(care este definita ca ceva complementar locuintei), anexa pe care o foloseste ca locuinta,amenajand-o in acest sens(cu etaj,terasa, 2 dormitoare),fiind departe de ceeace a fost prevazut in autorizatia construire, care de altfel si-a pierdut intre timp valabilitatea.
La serviciul taxe si impozite,in declaratia de impunere pe cladiri, aceasta anexa este trecuta ca si "anexa",avand un impozit simbolic si nici nu e trecuta ca si a 2-a locuinta.(cod fiscal)
Intrebare:deoarece declaratia de impunere se da pe proprie raspundere, chiar sub raspundere penala, ce se poate intampla cu respectivul X,avand in vedere ca nu a fost respectata Aut.de construire, nu a fost data corect valoarea de impozitare a cladirii,(art.292 c.p) au fost introduse utilitati (apa,curent), practic in lipsa Autorizatiei(care nu a fost respectata-L.50/1991)?
Cel mai recent răspuns: ContSters178043 , utilizator 19:02, 15 Decembrie 2010
lucrarile ilegal edificate sunt supuse dispozitiilor Legii nr.10/1995 si Legii nr.50/1991. urmarirea acestor dispozitii se face de catre Inspectoratul in constructii sau de primarie. impunerea cladirii presupune si verificarea acesteia de catre reprezentantii primariei...
Declaratia de impunere trebuie sa fie insotita de documente din care sa reiasa cele declarate ( proces verbal de receptie totala sau partiala a constructie, declaratie pe propria raspundere a contribuabilului, cartea constructiei, etc). Declaratiile de impunere trebuiesc verificate de organele fiscale. Daca declaratia nu corespunde cu cele existente pe teren, organul fiscal intocmeste proces verbal de constatare si se aplica prevederile legale referitoare la evaziunea fiscala - sustragerea in totalitate sau in parte de la impunere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare impozit cladire ContSters257326 ContSters257326 buna ziua, Am o intrebare legata de recalcularea impozitului pe cladiri/teren. in 2011 am cerut un certificat fiscal de la DGITL, fiindu-mi necesar pentru ... (vezi toată discuția)
Majorare valoare mijloc fix. pasi de urmat la taxe locale marianconta marianconta Buna seara. Am majorat valoarea unui mijloc fix si as vrea sa stiu ce pasi trebuie sa urmezi pentru actualizarea valorii la [i][u]directia de impozite si taxe ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc impozit pentru o casa neterminata ? lenamat lenamat In ianuarie 2007 am obtinut o autorizatie de constructie pentru o casa in comuna natala. E prevazut termenul de 12 luni pentru inceperea lucrarilor si 60 luni ... (vezi toată discuția)