avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Oprirea incalzirii pe timp de noapte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Oprirea incalzirii pe timp de noapte

Buna ziua,

In blocul meu, cel putin la scara la care eu locuiesc, se opreste sistematic in intervalul orar 2 - 6:30 AM incalzirea.

Mentionez ca eu sunt chirias in apartamentul acesta, nu proprietar.
Nu locuiesc singur, ci impreuna cu sora mea, insa doar din August 2010.
Nu am fost intrebati si nici nu am vazut anuntata vreo adunare generala - la care eventual sa participam (nici nu stiu in ce masura am fi avut un cuvant de spus, pentru ca nu suntem proprietari) in vederea adoptarii acestei hotarari.

Presupun ca este o decizie luata cu ceva timp in urma si care este valabila de mai multi ani, deci dinainte ca noi sa ne fi mutat de aici.

Eu imi doresc sa am incalzire si noaptea, nu doar pe timpul zilei.

Datorita faptului ca imi folosesc vocea mai mult decat majoritatea persoanelor si nu doar pentru vorbit, ci si pentru cantat (nu pop, opera) nu imi pot permite sa stau noaptea, cand dorm, in aer rece. Din aceasta cauza m-am imbolnavit recent si am facut o laringita care ma pune in imposibilitatea de a mai repeta si implicit conditiile termice nu ma ajuta sa ma recuperez.

Pot in vreun fel protesta impotriva acestei decizii? Din moment ce imi platesc caldura, mi se pare anormal sa platesc in plus la curent ca sa pun pe timp de noapte un resou (ceea ce oricum voi face pana reusesc sa rezolv situatia).
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
BlossomDead, utilizator
Cel mai recent răspuns: BlossomDead , utilizator 06:49, 14 Decembrie 2010
S-ar putea sa fie o actiune a punctului termic de care apartine blocul in care locuiti pentru ca ora 2 AM imi spune ca nu ar sta cineva din bloc la subsol sa inchida caldura noapte de noapte tocmai la acea ora, ar inchide-o mai de cu seara...si nici asa, deoarece aceste actiuni de inchidere a caldurii pe scara sau in bloc se fac deobicei pe timpul zilei, cand e mai cald afara, nu noaptea.

Totusi nu puteti invoca laringita din pricina lipsei de caldura in apartament pentru ca incalzirea v-o puteti realiza din surse electrice, in acest rastimp.

Trebuie sa va spun ca daca caldura nu este furnizata ea nu se plateste.
Deci puteti pur si simplu inlocui banii dati pe caldura din calorifer cu banii dati pe caldura furnizata electric. Sigur ca nu este neaparat compensata egal ca suma, dar nu riscati sa va imbolnaviti!

Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
elga50, moderator
Nu am fost sa verific daca este oprita de la subsol, pentru ca nu ma pricep.

Insa am mai avut o situatie asemanatoare in precedentul spatiu locativ unde am avut vecini care opreau caldura tot noaptea, ceea ce mi se pare absurd.

Am presupus implicit ca asa este si cazul aici, de aceea vroiam sa vad daca este vreo solutie in care sa imi pot apara drepturile?

O sa verific si cu administratorul, poate sunt probleme la reteaua termica.

Multumesc mult pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
BlossomDead, utilizator
Si la blocul nostru (cu centrala proprie) se opreste caldura noaptea intrucat locatarii au hotarat acest lucru.
Cind o sa se faca putin mai frig o sa o programam 2 ore noaptea.Evident ca au fost unii care au vrut caldura si noaptea si unu locatar care ar vrea 24 ore.

Am dat fiecaruia o foaie si le-am spus sa precizeze intervalele orare sau intervalul cind vor caldura si apoi am facut o intersectie a intervalelor.

Ce a iesit a fost orarul centralei.
Luni -Vineri
6-10
13-15
18-24
2-4
Sambata si Duminica
6-24
2-4

2-4 il setam numai cand afara scade sub -10 grade.

De cand sunt repartitoare lumea se gandeste sa faca economie.Am constatat ca nu rezulta mare economie decat vreo 10-15 milioane dar o diferenta in minus de temperatura enorma.
Acum 2 ani cand nu existau repartitoare si era non-stop caldura cind ajungeam de la servici acasa gaseam 28 grade.Opream caloriferele si deschideam toate geamurile si de abia dupa 30 minute scadea la 24 grade.Pana la urma ziua le opream si lasam unul singur in toata casa,
Din pacate altii stateau cu caloriferele deschise si geamul deschis oscilobatant tot timpul iar o locatara care fumau, aveau tot timpul zilei (noaptea il inchidea) o camera unde era geamul larg deschis ca sa poata fuma si sa protejeze copii de fum.Desi o rugam sa opreasca caloriferul nu a inteles decat in prima luna cand si-a pus repartitoare si a platit 19 milioane caldura din totalul de 80 mil.(total 40 apartamente) asta fiind in luna martie.

Probabil la dumneavoastra la bloc, pe langa centrala proprie exista si un sistem de izolatie foarte bun, conditii de care eu nu ma bucur aici.

Astfel, este posibila o perioada de incalzire mai scurta pentru ca se conserva energia.

Pe langa acestea, blocul in care stau nu are nici repartitoare.

Deci situatiile nu sunt similare.

Va multumesc mult pentru raspunsuri, am rezolvat situatia: au fost probleme la punctul termic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caldura furnizata de radet snick08 snick08 Buna seara, De aprox. 2 ani de zile m-am mutat in blocul in care stau in acest moment. Am prins 2 ierni, iar cu cea care se apropie cu pasi repezi se vor face ... (vezi toată discuția)
lipsa parti comune ale blocului- se pot cere cheltuieli de incalzire ? NeluBalas NeluBalas Buna seara.Subsolul blocului este neamenajat ( pamant pe jos cum a ramas de la constructor),tevile sunt izolate ,pe casa scarii caloriferele au fost ... (vezi toată discuția)
Renunt la repartitoare goby goby Suntem 52 de apartamente si toate au repartitoare.Firma cu care avem contract de cativa ani buni ne obliga sa schimbam repartitoarele pentru ca li s-au uzat ... (vezi toată discuția)