avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii neplata de catre angajator a contributiei de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

neplata de catre angajator a contributiei de sanatate

Buna ziua,

Lucrez la o firma unde recent am aflat ca angajatorul nu plateste contributiile catre stat, eu pe viitor o sa fie nevoie sa ma operez, si vreau sa stiu daca se poate sa am un coplatitor la fondul de sanatate, adica sa imi plateasca unul dintre parinti suma respectiva catre stat, sau daca as putea sa ma operez pe asigurarea lor de sanatate(am 23 de ani).
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 13 Decembrie 2010
O modalitate prin care poate actiona salariatul este declansarea unui litigiu de munca care sa vizeze neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.

O alta modalitate este sesizarea ANAF-ului in legatura cu neplata contributiilor sociale, ceea ce poate declansa un control de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicală posibil neplătită de angajator Andrey_Hd Andrey_Hd Ce pot face dacă lucrez și apar neasigurat la casa de sănătate? (vezi toată discuția)
Plata contributilor elialy elialy tot la firma unde lucrez nu s-au platit contributile catre stat dar pe fisa de salar sant retinute. Ce ar trebui sa facem? (vezi toată discuția)
Neplata contributiilor sociale de catre angajator roxxa_m roxxa_m Buna ziua lucrez de 5 ani la o societate si astazi am aflat de la contabilitate ca nu mi s-au platit de catre angajator contributiile retinute din salariu si ... (vezi toată discuția)