avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj dupa divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj dupa divort

am divortat de un an ,iar acum fosta sotie a deschis proces de partaj ...apartamentul primit mostenire de la parintii mei intra in acest partaj ? Mentionez ca am fost casatoriti 15 ani si avem o fetita de 14 ani ,iar bunurile de impartit constau in :inca 3 apartamente ,o casa-vila cu 7 camere ,doua terenuri de cate 5000mp., masina etc.
Cel mai recent răspuns: AVOCAT CARMEN LAZAR , Avocat 11:15, 13 Decembrie 2010
apartamentul mostenit nu intra in categoria bunurilor comune, nu-l impartiti
In cadrul procesului de partaj bunurile supuse impartelii sunt numai bunurile dobandite de catre soti in timpul casatoriei. Prin urmare orice bun mostenit nu intra in categoria buburilor comune. Daca ati facut imbunatatiri la acest apartament in timpul casatoriei se poate vorbi despre ub drept de creanta privind contributia sotiei la aceste imbunatatiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Partaj Cattani Cattani Am un apartament cumparat inainte de casatorie.Daca divortez sotia are vreun drept la apartament pentru ca am fost casatoriti mai mult de 10 ani? (vezi toată discuția)
Partaj divort juna juna am divortat dupa 16 ani de casatorie. as dori sa stiu cum se imparte casa in care am locuit impreuna, pe care eu am dobindit-o inainte de casatorie.multumesc (vezi toată discuția)