avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Concurs magazin alimentar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Concurs magazin alimentar

Buna ziua!
Sunt contabil la o societate ce practica comertul cu amanuntul in 3 magazine alimentare. In cadrul societatii s-a hotarat practicarea unui concurs cu premii din gestiunea fiecarui magazin o data pe saptamana. Acum apare problema mea: care este tratamentul contabil si fiscal pentru aceste premii? Este ok sa ma autofacturez o singura data cu valoarea bonurilor fiscale dintr-o luna? Care e procedura corecta si completa pe care trebuie sa o urmez?

Multumesc anticipat,
Daniel


Cel mai recent răspuns: danielconstantin , utilizator 16:41, 13 Decembrie 2010
Nu ati fost destul de explicit privind natura concursului fapt pentru care va sfatuiesc sa cititi Ordonanta 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, urmand ca dupa incadrarea corecta a tipului de concurs sa solicitati la MFP lamuriri cu privire la inregistrarea actelor contabile.

Art. 41. - (1) Loteria publicitară este acea practică de promovare a produselor/serviciilor care tinde să stimuleze în rândul participanţilor speranţa unui câştig prin tragere la sorţi.
(2) Loteriile publicitare sunt admise numai în condiţiile în care participanţilor nu le este impusă în contrapartidă nicio cheltuială directă sau indirectă, suplimentară achiziţionării produsului/serviciului.
(3) Cheltuielile efectuate de către participanţi pentru achiziţionarea de efecte şi servicii poştale şi pentru tarifele telefonice normale, referitoare la participarea la loteria publicitară, nu intră sub incidenţa alin. (2).
Art. 42. - (1) În privinţa câştigurilor puse în joc în cadrul unei loterii publicitare, anunţurile de prezentare a acesteia vor preciza natura, numărul şi valoarea comercială a respectivelor câştiguri, precum şi următoarea menţiune: "regulamentul de participare/desfăşurare este disponibil în mod gratuit oricărui solicitant". În acest scop se va menţiona adresa sau numărul de telefon la care solicitarea poate fi transmisă, respectiv făcută.
(2) În regulament se va preciza obligaţia organizatorului loteriei publicitare de a face publice numele câştigătorilor şi câştigurile acordate.
Art. 43. - (1) Regulamentul şi/sau orice alt document în baza căruia urmează să se desfăşoare loteria publicitară trebuie să fie autentificat(e) de un notar public înainte de începerea operaţiunii.
(2) Pentru a verifica corecta desfăşurare a loteriei publicitare respective reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Ministerului Economiei şi Finanţelor şi Ministerului Internelor şi Reformei Administrative pot solicita organizatorilor de loterii publicitare regulamentul de desfăşurare a acestora, precum şi un exemplar al anunţurilor adresate publicului, caz în care organizatorii vor prezenta această documentaţie în termen de 5 zile de la data solicitării.
Multumesc pentru raspunsul dat si revin cu mai multe detalii
Concursul se desfasoara la fiecare punct de lucru pe baza inscrierilor participantilor si, ulterior, a unei extrageri saptamanale; conditia participarii o reprezinta achizitionarea de produse de minim 30 de lei din categoria premiilor ce sunt inamnate. Castigatorului i se inmaneaza un premiu constand in marfuri din gestiunea magazinului. Sper sa fi fost mai explicit de data asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de sponsorizare ContSters142942 ContSters142942 Buna ziua. Am un blog pe care imi astern gandurile. De curand am primit un mesaj de la reprezentantul unei firme ca ar dori sa ii promovez produsele printr-un ... (vezi toată discuția)
Concurs online - aspecte legale alinaaii alinaaii Va rog frumos, imi puteti spune care este diferenta dintre concurs si loterie publicitara? daca vreau sa fac un concurs in care utilizatorii sunt pusi ... (vezi toată discuția)
Concursuri pe facebook enasro enasro Recent am observat ca pe facebook sunt o gramada de concursuri si promotii cu tot felul de premii. La unele dintre ele am gasit regulament, dar la unele nu. ... (vezi toată discuția)