avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somer
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somer

Buna ziua am si eu o o nedumerire cat timp pot sa primesc somaj deocamdata sunt in preaviz deoarece firma a dat afliment ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:54, 13 Decembrie 2010
Daca aveti minim12 luni lucrate aveti dreptul la 12 luni de indemnizatie de somaj. Sa aveti in vedere, insa, ca va este necesara o adeverinta tip pe care trebuie sa o completeze unitatea unde ati lucrat, si decizia de desfacere a CIM trebuie sa fie cu initiativa din partea unitatii, nu "cu acordul partilor" sau "demisie".
lumi71 a scris:
Daca aveti minim12 luni lucrate aveti dreptul la 12 luni de indemnizatie de somaj.

Poate asta este dorinta dvs. dar nu este o prevedere legala. Vedeti mai jos, ce spune legea.

roler:
1. Perioada in care veti primi indemnizatie de somaj este in functie de perioada cat ati lucrat (ati cotizat la somaj).
2. Iata ce spune Legea 76/2002:
Art. 39. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj popaangelica popaangelica in 17 martie fac un an decand lucrez cu carte de munca.am fost pensionata medical din aprilie 2002 pana in noembrie 2009.inainte de pensionare am lucrat 15 ... (vezi toată discuția)
Perioada de somaj marrad marrad Buna seara, Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu cateva probleme legate de somaj. Mentionez ca este vorba despre sotul meu care incepand cu 29 aprilie 2013 a ... (vezi toată discuția)
Intarzierea depunerii actelor de somaj lilyana lilyana Mi s-a incheiat contractul de munca in 17 mai si, bazandu-ma pe niste promisiuni de munca, pana acum nu am depus actele de somaj. Am mai mult de 12 luni ... (vezi toată discuția)