avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

in 17 martie fac un an decand lucrez cu carte de munca.am fost pensionata medical din aprilie 2002 pana in noembrie 2009.inainte de pensionare am lucrat 15 ani.presupun ca din martie as intra in somaj .cate luni beneficiez de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:16, 29 Decembrie 2010
1. Deoarece aveti mai mult de 10 ani lucrati si cotizati la somaj veti beneficia timp de 12 luni de indemnizatia de somaj.
2. Iata ce spune Legea 76/2002:
Art. 39.
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordã şomerilor prevãzuţi la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, dupã cum urmeazã:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somer roler roler Buna ziua am si eu o o nedumerire cat timp pot sa primesc somaj deocamdata sunt in preaviz deoarece firma a dat afliment ? (vezi toată discuția)
Perioada primire somaj dorinv dorinv Buna ziua. Va rog luminati-ma... O persoana cu 9 ani vechime depune dosarul de somaj in mai 2010. I se spune ca beneficiaza de 12 luni plata indemnizatie. ... (vezi toată discuția)
Somaj garnita georgiana garnita georgiana buna ziua ,as vrea sa va intreb cat timp iau somaj daca am lucrat 35 de ani,apoi am avut intrerupere 9 luni apoi m-am angajat si am lucrat 1an cate luni iau ... (vezi toată discuția)