Am urmatoarea problema:am fost angajata in anul 2002 la o institutie de stat in functia de casier central.Am facut cererea de angajare si am scris in ea ca am absolvit liceul Economic nr.1(eu am absolvit 10 clase la zii ec.nr.1,scoala comerciala 1 an tot ec.nr.1 si a 11-a seral tot ec.nr.1 ),Scoala comerciala afiliata economic nr.1asta in data de 04.01.2002.In data de 07.01.2002 complectez o fisa personala in care scriu exact ca am absolvit 10 clase si comerciala.Am adus la dosar cartea de munca si diploma de la comerciala ,cazier,fisa medicala...Am inceput munca cu data de 07.01.2002,iar contractul s-a intocmit cu data de 26.01.2002 fara sa fie trecuta vreo perioada de proba,iar contractul a fost intocmit pe perioada determinata de 6 luni.Am fost angajata casier I treapta profesionala atribuita celor cu studii medii si nu generale cum aveam eu .In organigrama si statul de functii al institutiei era prevazut postul si cu studii medii si cu studii generale.in anul 2007 se schimba organigrama si statul de functii si casierele apar cu studii medii cu toate ca eu nu am terminat liceul si nici o facultate.Totul a fost ok pana in anul 2010 cand s-a constatat odata cu aplicarea legii 330/a salarizarii unice a bugetarilor ca nu mai pot ocupa acest post si am fost retrogradata in functia de garderobier cu diminuarea salariului,asta dupa ce am fost amenintata de jurista institutiei ca voi fii data in judecata si mi se vor anula cei 8 anI de munca ca fiind nul contractul de munca incheiat 2002.Acum mi s-a fabricat o porcarie de fapta ca altfel nu o pot numi vor da ma acuze ca am incasat niste bani de la casiera de bilete fara sa ii depun si sa imi faca dosar penal.Cum pot rezolva aceasta problema?Nu am avut probleme pana acum,am avut salariu de merit,evaluari maxime dar nu mai plac actualei conduceri pentru ca spun adevaruri dureroase si mai ales legale.
La incheierea contractului individual de munca se face verificarea sustinerilor salariatului prin prezentarea de documente doveditoare ale acestora.Daca salariatul va prezinta documente false sau incorect redactate, din care rezulta ca are anumite performante, studii sau experienta, de care in realitate nu beneficiaza, se va putea anula ulterior contractul de munca.Din cate ati spus,d-voastra ati prezentat acte iar ei au fost de acord sa va angajeze,conform acelei diplome.
da.Iar acum nu aveau voie sa ma retrogradeze pentru ca nu am avut probleme in desfasurarea activitatii ci sa incerce sa obtina o derogare de la minister nu sa ma dea in judecata sa imi i-a retroactiv pe ultimi 3 ani drepturile necuvenite intre salariul incasat si cel ce in viziunea juristei este cel de acum.Eu sunt in curs de terminare studii in clasa a12-a .
lasa-ti sa vorbeasca!
si daca ar cere constatarea nulitatii c.i.m. -ului aceasta ar putea avea efecte doar pentru viitor... ca s-a modificat incadrarea si nivelul de studii asta nu v-a fost adusa la cunostinta de la inceputul executarii c.i.m. prin urmare consider ca retrogradarea este nelegala si in acelasi timp este o intimidare pentru a scapa de dvs. ... acum depinde ce carnet aveti...:O