avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pierd locul de munca cu studii medii - nu am diploma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pierd locul de munca cu studii medii - nu am diploma de bac

am absolvit 10 clase liceu economic si apoi sc profesionala comerciala 1 an cu calificare vanzator. am 25 ani de experienta in comert.am inceput ca vanzator,apoi casier,gestionar,sef magazin!!! iar de aproape 2 luni sant casier pe perioada nedeterminata cu 90 zile de proba.tocmai am fost anuntata ca a fost o eroare ca m-au angajat, le pare rau dar nu corespund postului ptr ca nu am diploma de bac-in fisa postului specifica nivel studii medii.-si cu diploma mea chiar mi-au zis ca pot sa ma angajez ca muncitor necalificat!!! sant fara cuvinte!!!m-au anuntat verbal doar ca se va desface ctr de munca cu data de 1 iulie 2014.e corect?mentionez ca acum 6 ani am mai lucrat pe acelasi post la aceeasi firma dar cu alt nume.dupa doar 3 zile de scolarizare din cele 14 prevazute am preluat postul.va rog sa-mi spuneti daca pot face ceva sa-mi pastrez locul de munca.:frantic:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:10, 22 Iunie 2014
Regret situatia neplacuta in care va aflati, dar nu prea aveti ce face. Se cere liceul (asta inseamna studii medii). Se subintelege ca e nevoie de diploma de bacalaureat. Liceul fara diploma de bac e cam cum ar fi facultatea fara licenta.
Trebuie sa le dovediti ca se inseala . Cu ce studii aveti ,puteti fi angajat ca si casier.

Cand v-au angajat nu au vazut ce studii aveti?
managerul de zona a semnat ctr,am dat toate actele inclusiv cv in care specific studiile,sediul il avem in capitala,am primit ulterior ctr semnat.iar dupa aprox 1 luna au cerut diploma de bac si cum nu am mesajul respectiv.nu mai inteleg nimic,am fost sef magazin o buna perioada si acum sa fiu multumita cu un post de necalificat cu diploma in mana? sant disperata.
Casierii sunt gestionari de mijloace banesti si alte valori, potrivit legii.
In acest sens,devin incidente prevederile art.3 din legea nr.22/1969 care dispune ca : Poate fi gestionar cel care a implinit varsta de 21 ani, a absolvit scoala generala sau o scoala echivalenta si are cunostintele necesare pentru a indeplini aceasta functie.

Asadar, angajatorul dvs nu are dreptate cu privire la studii.
va multumesc mult.am sa le spun asta dar nu stiu cat conteaza.ma aflu in perioada de proba,chiar daca imi fac treaba cred ca nu conteaza prea mult.o zi faina

Alte discuții în legătură

Incadrare co CR_MA CR_MA buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: trebuie sa angajaez un domn care are scoala profesionala cu calificarea de ... (vezi toată discuția)
Studii medii folie folie Buna ziua. as dori si eu sa va adresez o intrebare cu privire la studii!Am terminat liceul fara diploma de bac, apoi am urmat scoala postliceeala cu diploma . ... (vezi toată discuția)
Asistent manager fara studii medii invatacel invatacel Buna ziua, Am un angajat in firma caruia vreau sa ii schimb functia, as vrea sa il incadrez ca asistent manager dar nu are bac-ul luat (are o scoala ... (vezi toată discuția)