avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sc postliceala = studii medii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sc postliceala = studii medii?

am o cunostinta care s-a angajat intr-o benzinarie.
i s-a spus ca nu poate fi incadrat ca si lucrator comercial, ci doar ca primitor-distribuitor pentru ca a absolvit o scoala profesionala si nu liceul?
imi poate spune cineva daca scoala postliceala este echivalent cu studii medii?
precizez ca anterior a mai fost angajat ca si lucrator comercial, avand aceasta functie pe carnetul de munca.
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 16:42, 1 Septembrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
i s-a spus ca nu poate fi incadrat ca si lucrator comercial, ci doar ca primitor-distribuitor pentru ca a absolvit o scoala profesionala si nu liceul?
precizez ca anterior a mai fost angajat ca si lucrator comercial, avand aceasta functie pe carnetul de munca.

Este vorba de scoala profesionala (actuala SAM) sau postliceala?
Scoala profesionala (in prezent scoala de arte si meserii) nu este echivalenta studiilor liceale.
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
Edbah, utilizator
este vb de sc profesionala absolvita in 2000, cred....
pt Clement...nu cred ca e cazu' sa fim rautaciosi...
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
ContSters22096, utilizator
1. Scoala profesionala nu este echivalenta cu studiile medii pentru care se cer absolvirea unui liceu.

2. Daca scoala profesionala absolvita are legatura cu postul pe care doreste sa se angajeze, atunci cred ca este posibil acest lucru.
otesani a scris:

Putea foarte bine sa fie angajat lucrator comercial, pentru ca are studii medii, nu ii trebuia liceul.
522006 Lucrator comercial

(Subgrupa majora 52, Grupa minora 522, Grupa de baza 5220)

Nivelul de instruire: 2 (studii medii)

Scoala postliceala = studii medii, dar se incadreaza la alt coeficient de salarizare, daca are o functie administrativa, conf. CCMUNN:
Art. 40. - (1) Se stabilesc următorii coeficienţi minimi de ierarhizare, pentru următoarele categorii de salariaţi:
a) muncitori:
1. necalificaţi = 1,
2. calificaţi = 1,2;
b) personal administrativ încadrat în funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. liceală = 1,2,
2. postliceală = 1,25;
c) personal de specialitate încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. şcoala de maiştri = 1,3,
2. studii superioare de scurtă durată = 1,5;
d) personal încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare = 2.
(2) Coeficienţii de salarizare de la alin. 1 se aplică la salariul minim negociat pe unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii superioare pt post cu studii medii luminita_gab luminita_gab in cazul in care, un contabil cu studii medii a absolvit facultatea , acesta trebuie platit ca cel cu studii superioare, chiar daca nu exista post pentru ... (vezi toată discuția)
Muncitor caificat vs. necalificat maria_cseh maria_cseh Bună ziua. Vă rog un sfat în numele vecinei mele. Dânsa are un fiu care a terminat profesionala cu diploma de tâmplar.A fost angajat ca tâmplar la o ... (vezi toată discuția)
Lucrator comercial sau lucrator gestionar Laurentiu Dan Laurentiu Dan la cine se aplica coieficient de 1.3 - la lucrator gestionar sau la lucrator comercial. sau care dine cei doi are salariu de 440 ron. (vezi toată discuția)