avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... studii superioare pt post cu studii medii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

studii superioare pt post cu studii medii

in cazul in care, un contabil cu studii medii a absolvit facultatea , acesta trebuie platit ca cel cu studii superioare, chiar daca nu exista post pentru studii superioare?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 13:02, 30 Septembrie 2009
daca nu exista post pentru contabil cu studii superioare, ve-ti fi platit pentru studii medii chiar daca ati absolvit facultatea intre timp.
ar putea fi platit asa, numai ca este o chestiune de vointa si decizie a conducerii firmei daca o va face sau nu...
Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 stablieste salarizarea angajatilor.
Astfel avem:

"Se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati:
a) muncitori:
1. necalificati = 1,
2. calificati = 1,2;
b) personal administrativ incadrat in functii pentru care conditia de pregatire este:
1. liceala = 1,2,
2. postliceala = 1,25;
c) personal de specialitate incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este:
1. scoala de maistri = 1,3,
2. studii superioare de scurta durata = 1,5;

d) personal incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare = 2.
Coeficientii de salarizare de la alin. 1 se aplica la salariul minim negociat pe unitate.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2009
ContSters15310, utilizator
Daca lucrati la firma privata, vorbiti cu angajatorul. El va poate acorda salariul pentru studii superioare, daca vrea.
Daca angajatorul considera necesar ,seful locului de munca intocmeste referat de transformare a postului si cerintelor acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sc postliceala = studii medii? ContSters22096 ContSters22096 am o cunostinta care s-a angajat intr-o benzinarie. i s-a spus ca nu poate fi incadrat ca si lucrator comercial, ci doar ca primitor-distribuitor pentru ca a ... (vezi toată discuția)
Incadrare studii superioare sarisha sarisha Buna ziua, Lucrez la o firma de monitorizare video, sisteme de supraveghere, insa studiile mele sunt in geografie (master). Mi s-a spus sa aduc ... (vezi toată discuția)
Salariu minim pentru contabil ava_b ava_b Buna ziua, As dori sa stiu care este salariul minim cu care o persoana poate fi incadrata in cartea de munca cu functia de contabil. Multumesc! (vezi toată discuția)