avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Se poate face executare silita in urma neachitarii unui credit de nevoi personale negarantat, unei societati comerciale, daca beneficiarul creditului este acum asociat unic si administratorul firmei?
Mai exact se poate indrepta executare impotriva societatii?
Mentionez faptul ca societatea nu are profit mai mult, sta in chirie, iar administratorul nu are nici el nimic trecut in proprietate decat salariul la acea societate.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 17:08, 14 Decembrie 2010
daca debitorul este persoana fizica, puteti executa doar patrimoniul acestei. patrimoniul firmei este intangibil din acest punct de vedere, deoarece firma nu are nici o calitate in acest contract de imprumut.

insa puteti executa silit salariul pe care debitorul il primeste de la firma, in limita prevazuta de lege.
Doar daca titlul executoriu este pe numele societatii, este/ar fi posibila incuviintarea inceperii executarii silite desi, in practica, am inteles ca sunt executori care executa silit partile sociale detinute de debitor-persoana fizica/asociat in cadrul unei S.C.

Discutii pe aceasta tema, pro/contra:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...

Si aveti aici opinia RC, in sustinerea unui user:
www.avocatnet.ro/content/for...


Multumesc...
Ar mai fi o intrebare.
Daca persoana care urmeaza a fi executata silit are pe numele ei 14% dintr-un imobil, se poate executa acel procent?
Mai exact este coproprietar cu inca 4 persoane.
da, se poate.
Conform disp. art.400 ind.1 C.proc.civ."Impartirea bunurilor proprietate comuna poate fi hotarata, la cererea partii interesate, si in cadrul judecarii contestatiei la executare."

Alte discuții în legătură

Executare silita persoana fizica cu bunuri ale firmei sudussrl sudussrl Daca o persoana fizica este asociat al unei firme (SRL), se poate face executare silita a persoanei fizice pentru bunurile firmei? (vezi toată discuția)
Poprire ps cedate, cesiune neinregistrata la rc ContSters79137 ContSters79137 in cadrul unui SRL se face o cesiune, in 2006, de la cedentul A catre cesionarii B si C, fiind astfel cesionate toate partile sociale. din diverse motive, ... (vezi toată discuția)
Se poate executa silit ? Manole Dumitru Manole Dumitru O persoana fizica X are o creanta datorie altei persoane Y. X este patronul unei firme si este unic asociat, deasemeni este si administratorul firmei. ... (vezi toată discuția)