La un copil de patru ani nici nu se mai pune problema pampersului...
In alta ordine de idei, nu aveti decat sa va impacati cu gandul ca este dreptul atat al copilului cat si al tatalui natural ca cei doi sa petreaca timp impreuna separat de dv.; e tot un drept al copilului de a-si cunaoste si petrece timp atat cu rudele materne cat si paterne.
Actualul dv sot nu poate adopta copilul decat cu acodrul tatalui natural.
Sunt de acord cu dumneavoastra. Nu am nimic impotriva sa vina sa o vada, eu am fost cea care a insistat mereu pe tema aceasta fara rezultat insa din partea lui. Problema mea este atunci cand el va veni la usa sa o ia in alt oras fara a stabili in prealabil o legatura cu copilul pentru ca acesta sa se invete cu el. Imaginati-va sa vina sa o ia cu forta, fetita sa nu stie cine este el, si sa mai si plece cu el in alt oras 2 zile...nu credeti ca este o trauma psihica??
Buna seara,
" Imaginati-va sa vina sa o ia cu forta, fetita sa nu stie cine este el, si sa mai si plece cu el in alt oras 2 zile...nu credeti ca este o trauma psihica?? "
Doamna Nicoleta,stiu ca sunteti speriata,dar ginditi-va ca nici fostul sot nu cred ca vrea sa-i faca rau fetitei.Stabiliti ca primele contacte si ( plecari in oras) sa fie in prezenta dvs. pentru acomodarea fetitei cu el.Dupa care totul va fi putin mai usor.Asta este.E si copilul lui,iar in fata legii are si el drepturi.
Avand in vedere ca minora nu-si cunoaste tatal, data fiind situatia relatata de dvs.. va fi necesar sa probati toate aceste aspecte cu martori si interogatoriul tatalui si practic sa demonstrati instantei ca desi tatal are un drept stabilit de lege, anume acela de a avea legaturi personale cu minorul, la acest moment , avand in vedere si varsta ei de 4 ani, nu este in interesul minorei ca aceasta sa fie luata din domiciuliul dvs.
Este important ca dvs. sa demonstrati instantei ca, data fiind absenta tatalui pana acum din viata fetitei, o trecere brusca la un program cu luarea din domiciliu, ar aduce acesteia prejudicii de ordin psihic., fiind necesara o perioada de 2-3 ani pana cand se va restabili o relatie , daca se va restabili o relatie intre tatal biologic si fiica, iar daca sa spunem, va exista in timp o astfel de apropiere intre cei doi, abia atunci, instanta ar putea modifica programul, evident in baza unei alte hotarari, tatal avand aceasta posibilitate de a solicita modificarea programului si ulterior acestei hotarari.
Cam asa vad eu lucrurile.
Va sfatuiesc sa va angajati avocat, pentru ca daca nu veti formula o aparare pe masura, este posibil ca tatal sa obtina un program cu luarea din domiciliu a minorei.:luck:
Va multumesc pentru raspuns doamna...este parca cel mai explicit raspuns pentru mine de pana acum. Are deja programul stabilit de instanta, doar ca pana acum nu a venit nici sa o vada. Eu m-am alertat cand acum o saptamana, m-am intalnit cu sora lui in Constanta, cu care locuieste el, si m-a intrebat despre Yasmine-fetita dupa o perioada de 2 ani, cum am mai spus. Am ramas socata cand a incheiat discutia cu fraza "o sa venim sa o luam , sa stii". Deci nu suna nimeni sa intrebe de ea, dar sorasa vrea sa vina sa o ia cu familia lor.....cam asa.
Deci are drept dat de hotararea judecatoreasca sa o ia dar nu si-a batut capul pana acum. Eu am fost ingaduitoare, chiar foarte cu programul solicitat in ideea ca el chiar va dori sa se implice in viata fetitei. Se pare ca am gresit....