avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cat impozit platesc daca vand o casa noua?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cat impozit platesc daca vand o casa noua?

Buna, am achizitionat un teren intravilan in urma cu o luna, vreau sa ridic o casa in rosu. Intrebarea mea este daca o vand mai repede de 3 ani cat impozit platesc la stat ? pretul nu depaseste 200.000 Ron. Trebuie sa o vand cu tva sau nu? N-am inteles prea bine legea TVA-ului de la 01.01.2008.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: anca_83 , utilizator 21:05, 15 Martie 2008
Incepand cu 01.01.2007 proprietarul unui imobil de orice fel (casa, apartament, teren cu sau fara constructii) trebuie sa plateasca in momentul transferului de proprietate un impozit calculat dupa cum urmeaza:
Pentru imobilele de orice fel dobandite in termen de 3 ani pana la data instrainarii:
-3 % pana la valoarea de 200.000 RON,.inclusiv
-2 % + 6.000 RON la valoare ce depaseste 200.000 RON

Daca e vorba de o singura casa, sigur nu va trebui sa o vindeti cu TVA.
Prevederea se aplica celor care desfasoara astfel de activitati cu caracter de continuitate (nu a definit nimeni exact ce inseaman asta, dar se poate presupune continuitatea dupa cel putin doua-trei case vandute), cand vanzatorul trebuie sa se inregistreze la finante ca platitor de TVA.
am inteles lory10, dar impozitul cat e daca vand casa pe care am construit-o mai repede de 3 ani?Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2008
anca_83, utilizator
anca_83 a scris:

am inteles lory10, dar impozitul cat e daca vand casa pe care am construit-o mai repede de 3 ani?Multumesc!

Nu mai este valabila impozitarea doar a vanzarilor de imobile care au fost detinute mai putin de 3 ani.
Acum se plateste impozit la orice imobil vandut, dar nu am la mine Codul Fiscal (ca acolo scrie) sa-ti spun exact; oricum e 1-2% din valoarea imobilului (exact iti pot spune abia luni, daca nu-ti mai raspunde altcineva pana atunci).

Scuze, vad acum ca ti-a scris elis mai sus.
Uite si un articol lamuritor:
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2008
Lorena Chirila, Avocat
vrei sa o vinzi ca persoana fizica sau ca persoana juridica?

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui imobil mostenit marlene1 marlene1 Buna, Va rog sa ma lamuriti; Vreau sa vand un imobil mostenit si nu stiu cat este cota de impozitare a venitului dobandit prin vanzare. Multumesc, (vezi toată discuția)
Tva la vanzare - persoana fizica ericut ericut Buna seara o intrebare daca ma poate lamuri cineva, am luat un teren in urma cu vreo 10 ani din care am inceput sa vand...anul trecut 1 lot, anul acesta la ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren, ce taxe se platesc incepand cu 2012? ContSters86219 ContSters86219 o persoana fizica care vrea sa-si vanda o bucata de teren agricol ce impozite si taxe trebuie sa plateasca incapand cu 2012? (vezi toată discuția)