avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzarea unui imobil mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzarea unui imobil mostenit

Buna,
Va rog sa ma lamuriti;
Vreau sa vand un imobil mostenit si nu stiu cat este cota de impozitare a venitului dobandit prin vanzare.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:15, 27 Mai 2010
Din cate cunosc, daca nu ma insel, este de 16%.
Intrebati la un notar, daca doriti un raspuns exact.
...e de 3% din pret...
in cazul instrainarii unui imobil mostenit , catre o terta persoana , impozitul este :
a) in cuantum de 3% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv ;
b) peste 200.000lei - 6.000 lei +2% calculate la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv .
aceste cote sunt valabile pt. imobilele dobandite intr-un termen de pana la 3 ani inclusiv .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat impozit platesc daca vand o casa noua? anca_83 anca_83 Buna, am achizitionat un teren intravilan in urma cu o luna, vreau sa ridic o casa in rosu. Intrebarea mea este daca o vand mai repede de 3 ani cat impozit ... (vezi toată discuția)
Mostenire ANCUTAGO ANCUTAGO Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in conditiile in care am mostenit un apartament , acesta poate fi vandut imediat fara sa platesc impozit ( taxe ) ... (vezi toată discuția)
Impozit 3% vanzare imobil turkn turkn Am mostenit o casa,eu fiind singurul mostenitor. In ziua in care am facut succesiunea,am vandut si aceasta casa ,actele facandu-le la acelasi notar si in ... (vezi toată discuția)