avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca in conditiile in care am mostenit un apartament , acesta poate fi vandut imediat fara sa platesc impozit ( taxe ) suplimentare, ca in cazul in care apartamentul ar fi fost cumparat si vandut in termen de 3 ani .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:03, 21 Iulie 2008
In cazul in care proprietatile - constructii si terenuri - sunt vandute in mai putin de trei ani de la dobandire, cota de impozit este de 3% atunci cand valoarea proprietatii nu trece de 200.000 de lei. Peste acest nivel, se adauga o suma fixa de 6.000 lei si o cota de 2%, calculata la valoarea ce depaseste 200.000 de lei. In varianta instrainarii imobilelor la mai mult de trei ani de la momentul dobandirii, mecanismul de impozitare ramane acelasi, insa cota de impunere este redusa cu un punct procentual. In acest caz, suma fixa platita pentru valorile ce trec de 200.000 lei este de 4.000 lei.

Baza de impunere este valoarea declarata de cele doua parti in actele de transfer.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venitul realizat prin vanzarea de imobile segovia_48 segovia_48 Doresc sa vand un apartament si vreau sa stiu daca suma tranzactiei este cea declarata de partile implicate sau aceasta este stabilita de notar dupa anumite ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit Adriana Irimia Adriana Irimia la transferarea dr de proprietate se plateste un impozit pe venit de 2 sau 3 %. Daca eu vand un imobil cu suma de 10.000E, iar in grila de la notar este min ... (vezi toată discuția)
Impozitul pt vanzare imobil (apartament) lulu_lulu lulu_lulu buna seara, stiu ca din 2007 se plateste impozi pe vanzarea de imobilein functie de perioada/vechimea dobandirii acestuia. situatia mea este urmatoarea: am ... (vezi toată discuția)