avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozitul pt vanzare imobil (apartament)
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozitul pt vanzare imobil (apartament)

buna seara,
stiu ca din 2007 se plateste impozi pe vanzarea de imobilein functie de perioada/vechimea dobandirii acestuia.
situatia mea este urmatoarea: am avut in proprietate terenul si casa din 1991 iar in 2005 am facut un contract de asociere cu o firma de constructii, care a realizat un imobil cu mai multe etaje-mie revenindu-mi un ap in noul imobil construit (contract de dare in plata) .constructia a fost finalizata si receptionata in 2008 (intabulat apart.)daca il vand trebuie sa platesc acest impozit,sau se ia in considerare ca am fost proprietarul terenului din 1991?
va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: lulu_lulu , utilizator 01:27, 11 Octombrie 2009
Daca vindeti apartamentul veti plati impozit astfel :
--Pentru constructiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum si pentru terenurile de orice fel fara constructii, dobindite intr-un termen de pina la 3 ani inclusiv, se plateste un impozit de 3% daca valoarea tranzactiei nu depaseste 200.000 de lei.
--Ce depaseste 200.000 de lei se taxeaza cu 6.000 de lei, la care se adauga 2% din valoarea care depaseste suma-etalon. Pentru imobilele dobindite la o data mai mare de 3 ani, impozitul va fi de 2% pina la valoarea de 200.000 de lei inclusiv. Ce trece peste 200.000 de lei se impoziteaza, dupa modelul de mai sus, cu 4.000 de lei plus 1%.
Nu conteaza ca ati dobandit terenul in 1991 , dvs instrainati apartamentul pe care l-ati dobandit in 2008 conform receptiei finale si intabularii! Deci platiti impozit conform prevederilor CODULUI FISCAL AL ROMANIEI!
:)
SUCCES!
Exista vreo exceptie pentru cazul in care se achizitioneaza un alt apartament in locul celui vandut?
De exemplu eu va trebui sa vand apartamentul cu 2 camere pe care il detin pentru a-mi achizitiona o locuinta mai mare deoarece familia s-a marit si spatiul a devenit insuficient pentru 2 adulti si 3 copii(intre care un bebelus!).
Ce se intampla atunci cand se realizeaza o tranzactie de tip schimb de locuinte?
Va multumesc!
Pentru un apartament din 1986 , la vanzare, se ia acest impozit?
multumesc pentru raspuns.
scuze de intarziere,am avut ceva probleme cu calculatorul.
numai bine la toata lumea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe tranzactiile imobiliare eeeee eeeee Buna ziua! Nu stiu daca am postat exact unde trebuie , dar va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in ceea ce priveste impozitul perceput la vanzarea unui ... (vezi toată discuția)
Vanzare - cumparare proprietate impozitare ADIC1469 ADIC1469 Buna ziua, Daca vreau sa-mi vand apartamentul si sa iau altul mai mare si tranzactiile au loc in mai putin de 3 luni nu se considera bani reivestiti fara a fi ... (vezi toată discuția)
Cit la % lazer_454 lazer_454 buna ziua . la vinzarea unei locuinte si aunui teren extravilan cit la % sau ce taxe trebuie platite catre stat ? (vezi toată discuția)