Buna ziua!
Nu stiu daca am postat exact unde trebuie , dar va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in ceea ce priveste impozitul perceput la vanzarea unui apartament ?
Pentru constructiile de orice fel, cu terenurile aferente acestora, precum si pentru terenurile de orice fel fara constructii, dobandite intr-un termen de pina la 3 ani inclusiv, se plateste un impozit de 3% daca valoarea tranzactiei nu depaseste 200.000 de lei. Ce depaseste 200.000 de lei se taxeaza cu 6.000 de lei, la care se adauga 2% din valoarea care depaseste suma-etalon.
Pentru imobilele dobandite la o data mai mare de 3 ani, impozitul va fi de 2% pana la valoarea de 200.000 de lei inclusiv. Ce trece peste 200.000 de lei se impoziteaza, dupa modelul de mai sus, cu 4.000 de lei plus 1%.
Pentru o vanzare a unui imobil la o valoare de 90.000 Euro mi s-a solicitat un impozit de 11500 RON fata de 9.700 RON cat ar fi normal, conform legii 343 din 3 august 2006 (ceea ce scrieti si dumneavostra mai sus) . Motivul invocat a fost ca suntem 2 vanzatori si impozitul se calculeaza altfel decat normal. Eu nu am gasit nicaieri acest mod de calcul si va rog sa-mi spuneti daca este corect.
Valoarea vinzarii se imparte la cei 2 vinzatori, iar fiecare este impozitat pt partea sa de venituri.
Cazul dvoastra, fiecare din cei 2 vinzatori realizeaza venituri de 45000 euro la cursul din momentul vinzarii, deci pt fiecare 1350 euro (45000 in mod normal este sub 200000 lei, deci 3%).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Vanzare teren
EritroxylonX
Buna ziua, scuzati deranjul am si eu o nelamurire... bunicul meu vrea sa vanda ceva teren.... din cate mi-a zis ar lua cam undeva la 90.000 de euro... as vrea ... (vezi toată discuția)