avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare teren
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare teren

Buna ziua, scuzati deranjul am si eu o nelamurire... bunicul meu vrea sa vanda ceva teren.... din cate mi-a zis ar lua cam undeva la 90.000 de euro... as vrea sa stiu...ce suma trebuie sa dea la stat din aceasti 90.000?:((
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:45, 10 Septembrie 2014
Impozitul pe tranzactie impune plata catre organele fiscale a sumei in cuantum de 2 sau 3 % din valoarea tranzactiei functie de data intrarii in patrimoniu a proprietatii.
bun...traducerea? as vrea daca se poate un raspuns pentru un om simplu...care nu stie termeni din acestia. :D
Raspunsul primit de la colegu este clar si corect, dar o sa vin cu lamurir, astfel:
Daca bunicul tau detine terenul de mai mult de 3 ani va plati 2% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv iar peste 200.000 lei va plati 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv.
Daca detine imobilul de mai putin de 3 ani va plati 3% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv iar peste 200.000 lei va plati 6.000 lei + 2% calculate la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv;
Pentru a afla suma exacta stabilesti perioada ( de cand detine terenul) sub 3 ani sau peste 3 ani. Transfori suma de 90.000euro in lei. Scazi din suma transformata din euro in lei suma de 200000lei iar restul il inmultesti cu 1% respectiv 2 % dupa caz si adaugi suma de 4000lei respectiv suma de 6000lei dupa caz.
Ex: 90000euro transformati in lei la un curs de 4,5 lei/ euro= 405000lei.
405000lei-200000=205000lei*1%=2050lei la care se adauga suma de 4000lei.
total suma de plata 6050lei.
Multumesc...mult mai ok raspunsul...pentru dumneavoastra poate este clar...eu nu ma pricep la asa ceva de asta vin si intreb aici. :D
EritroxylonX a scris:

Multumesc...mult mai ok raspunsul...pentru dumneavoastra poate este clar...eu nu ma pricep la asa ceva de asta vin si intreb aici. :D

Terenul este construibil? Vanzarea se realizeaza prin mai mult de o tranzactie/an? Ati mai realizat tranzactii cu terenuri/constructii in anul vanzarii acestui teren? Intreb aceste lucruri intrucat posobil sa intervina obligatia platii TVA in anumite cazuri.

teren construibil reprezintă orice teren amenajat sau neamenajat, pe care se pot executa construcţii, conform legislaţiei în vigoare;
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe tranzactiile imobiliare eeeee eeeee Buna ziua! Nu stiu daca am postat exact unde trebuie , dar va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in ceea ce priveste impozitul perceput la vanzarea unui ... (vezi toată discuția)
Tva la vanzare - persoana fizica ericut ericut Buna seara o intrebare daca ma poate lamuri cineva, am luat un teren in urma cu vreo 10 ani din care am inceput sa vand...anul trecut 1 lot, anul acesta la ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren anul 2012 in urma decesului mamei Mirela Stanga Mirela Stanga Detin un teren obtinut prin mostenire in urma decesului mamei mele, ea la randul ei l-a obtinut conform legii 10 in anul 1995. As dori sa vand acest teren, am ... (vezi toată discuția)