avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tulburarea linistii publice

Subiect: tulburarea linistii publice
Mesaj
-----------------------------------------------------------------
nu stiu ce sa mai fac, cum sa mai procedez k sa-mi fac vecinii de deasupra sa inteleaga faptul k ma deranjeaza cu zgomotele lor.ei merg pe premiza ca sunt in casa lor si ca pot face ceea ce vor,,,,inclusiv sa-si deranjeze vecinii.problema este ca sunt insarcinata in luna a 8 a nu ma simt bine si k bonus trebuie sa le suport si lor certurile scandalurile si toate zgomotele pe care le fac atat pe parcursul zilei cat si noaptea dupa orele 22.........de multe ori vacarmul tinand pana la 2-3-4 dimineata.am incercat sa discutam cu ei atat eu cat si sotul meu dar au inceput sa ma jigneasca si sa ma ameninte. deoarece locuim la tara am anuntat seful de post din comuna , acesta a promis k va rezolva problema dar sa-l chem cand sunt vecinii acasa, dar de cate ori am incercat sa merg la politie pt a anunta ca au venit vecinii nu am gasit pe nimeni.vecinul in cauza nu sta in lucuinta cu acte in regula.......de fapt nu are acte deloc....proprietarul(care este plecat in spania) i-! a peris sa stea acolo deoarece nu avea unde in alta parte.....intre timp vecinul s-a bransat ilegal la reteaua de curent electric........facand astfel........abuzuri. sa mentionez totusi ca acest vecin a fost eliberat conditionat din puscarie de mai putin de un an(fiind arestat pt furt si violare de domiciliu). daca merg la politie sa fac plangere scrisa i se poate intampla ceva avand in vedere k a fost eliberat conditionat dupa 2 ani ? multumesc anticipat



Cel mai recent răspuns: Radu Popescu , Avocat 11:30, 14 Martie 2008
Situatia d-voastra este una deosebit de neplacuta. in primul rand exista o mica mare problema in privinta acestei infractiuni prev la art. 321 din codul penal. Politistul nu poate intra nici macar in curtea imobilului fara sa aiba un mandat de perchezitie. Seful de post nu cred ca are competenta prevazuta de codul de procedura penala pentru a constata o infractiune flagranta ca sa putem trece peste acest impediment. Cred ca sunt indeplinite conditiile infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice (conditia ca fapta sa fie savarsita in public cred ca este indeplinita in cazul de fata deoarece se incadreaza in prevederile art. 152 lit. d sau e din C.pen).
ati mai spus ca sunteti amenintata. daca ne dati mai multe detalii v-am putea chiar sfatui sa luati legatura cu un avocat si sa vedeti in ce masura puteti face o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de amenintare prev de art. 193 c pen.
antecedentele faptuitorului si starea d-voastra de graviditate sunt cred un motiv serios ca seful de post sa ia situatia in serios si sa constate starea de fapt, avand chiar, in opinia mea, datoria sa instiinteze organele de urmarire penala abilitate.
Da, daca faceti plangere si se constata ca este vinovat de o alta infractiune in perioada de eliberarare conditionata, poate merge inapoi la inchisoare.
Puteti face plangere la politie pentru savarsirea infractiunilor prezentate de colegul meu. Sepoate obtine mandat in cazul in care spuneti ca s-a racordat la reteaua de enrgie electrica- Furt calificat sub forma continua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii publice - nominalizarea autorului ContSters83715 ContSters83715 daca reclam o dicoteca (societatea comerciala) la procuratura si pe administratorul ei e acelasi rezultat ca si cand as reclama discoteca (societatea ... (vezi toată discuția)
Amenintat cu insusirea bunului propriu de catre politia municipala timisoara Sylverro Sylverro este pentru prima oara cand postez pe o pagina de aceasta...pentru ca mi sa intamplat ceva \"extraordinar\" in data de 30.07. am fost trimis de catre parinti ... (vezi toată discuția)
Insulta ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! As dori sa stiu daca insulta/calomnia mai sunt considerate infractiuni si daca nu, ce anume sunt? Contraventii? Pe scurt, am un vecin care sta in ... (vezi toată discuția)