avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit persoana decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit persoana decedata

As avea si eu o intrebare. Tata a avut un credit la o banca, si a decedat, era divortat de mama mea, pe numele sau nu are nimic adica :auto sau imobilare. Creditul de la banca a ajuns la o firma de recuperare si ne tot bombardeaza cu scrisori ca avem aceste datorii. Mentionez ca nu am facut succesiunea pentru ca nu avem nimic ce mosteni! Ma poate obliga firma de recuperare sa-i platesc eu creditul? Eu nu eram trecut pe contractul de credit !
Cel mai recent răspuns: morley , utilizator 10:39, 14 Decembrie 2010
daca nu acceptati mostenirea, nu va poate obliga nimeni sa platiti creditul!
nu faceti nimic. nu va poate obliga sa platiti atit timp cit succesiunea nu este deschisa. In cazul in care veti deschide succesiunea, sa o faceti sub beneficiu de inventar in sensul ca preluati doar ce va ramine dupa plata datoriilor defunctului.
stati asa fara sa dezbateti succesiunea si nu nu va pot forta cu nimic sa platiti.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Succesiunea nu se va face pentru ca nu avem pentru ce!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut la banca,persoana decedata rodica-cris rodica-cris BUNA ZIUA! TATAL MEU A LUAT UN IMPRUMUT DE LA BANCA IAR DUPA 4 ANI A DECEDAT CONTRACTUL L-A SEMNAT DOAR TATAL MEU.MAMA NU LUCREAZA SI VREAU SA STIU CE SE ... (vezi toată discuția)
Cine plateste? ilieviorel ilieviorel tatal meu a decedat acum 2 luni. avind 3 credite de nevoi personale contractate cine plateste bancile avind in vedere ca in momentul decesului el nu avea ... (vezi toată discuția)
Overdraft nicacarmen nicacarmen Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)