avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine plateste?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine plateste?

tatal meu a decedat acum 2 luni. avind 3 credite de nevoi personale contractate cine plateste bancile avind in vedere ca in momentul decesului el nu avea absolut nimic pe numele lui, casa fiind mostenirea mamei (ea fiind in viata si avind pensie pe caz de boala) din partea parintilor ei? mentionez ca tata avea asigurari de viata pentru fiecare credit dar deja una ne-a trimis ravas precum ca nu poate acoperi dauna pentru ca el a decedat din cauza unei boli. inainte de a face creditele bancile nu trebuiau sa ceara imprumutatului adeverinta de boli cronice de la medicul de familie?medicul de familie este obligat sa dea bancilor copie dupa fisa medicala?
Cel mai recent răspuns: ilieviorel , utilizator 17:25, 17 Ianuarie 2011
a) plateste cel / cei care a / au acceptat pur si simplu mostenirea defunctului
b) daca mostenirea a fost acceptata sub beneficiu de inventar, nu plateste nimeni.
c) daca mostenirea nu a fost / nu va fi acceptata, nu va plati nimeni.

Daca nu ati inceput dezbaterea succesiunii, ca recomand varianta b), la notar.
se face succesiune chiar daca el nu are nimic pe numele lui?
Pai, nu-i chiar adevarat ca nu are nimic pe numele lui. Defunctul are datorii, care sunt tot pe numele lui, si care fac parte din mostenirea sa.
Intr-adevar, trebuie sa mergeti cat mai curand la notar sa declarati ca acceptati succesiunea sub beneficiu de inventar. Termenul e de 6 luni de la deces.

Acceptarea sub beneficiu de inventar asigura faptul ca datoriile defunctului vor fi acoperite numai din si in limita activului acestuia, nu si din bunurile mostenitorului care accepta sub beneficiu de inventar.
noi sintem 3 frati si cu mama . trebuie sa mergem toti la notar si sa acceptam succesiunea sub beneficiu de inventar ?

Alte discuții în legătură

Pot deveni bun de plata pt creditele tatalui, chiar daca nu sunt succesor? katiakatia katiakatia Tatal meu care a decedat, avea 2 credite la banci. Cel de la BRD avea asigurare de viata, celalalt... nu stiu. Cei de la BRD au sunat sa duc un dosar la ... (vezi toată discuția)
Împrumut Niculai Laurenciuc Niculai Laurenciuc Tatăl meu a facut un împrumut la Bancpost acum Banca Transilvania. Tatăl meu a decedat, cum rămâne cu imprumutul. Nefiind giranți, ce urmări ... (vezi toată discuția)
Cum aflu ce datorii avea tatăl decedat? buna ziua! tatăl meu ... anym anym Cum aflu ce datorii avea tatăl decedat? Buna ziua! Tatăl meu a decedat in urma cu aproximativ 2 luni. Pana in prezent am descoperit 3 credite de care ... (vezi toată discuția)