Cum aflu ce datorii avea tatăl decedat?
Buna ziua! Tatăl meu a decedat in urma cu aproximativ 2 luni. Pana in prezent am descoperit 3 credite de care fratele lui stia si pe care noi, mostenitorii, respectiv eu si fratele meu, trebuie să hotaram daca le achitam sau nu, eventual daca ne declaram mostenitori sau nu.
Problema cea mai mare este că am gasit o notificare de plata pentru un al patrulea credit in valoare mare, de care nu stie nimeni din familie nimic.
Intrebarea mea este: cum reusesc sa aflu ce credite/datorii avea catre banci sau alte entitati financiare, alta modalitate decât de a merge "din banca in banca" cu Certificatul de deces?
Va multumesc pentru eventualul răspuns!
puteti accepta mostenirea sub beneficiu de inventar, si anume fara sa preluati datoriile decedatului.
in caz contrar, verificati la institutiile financiare, acestea obliga imprumutatii sa incheie asigurari de viata ai caror beneficiari sunt, pentru a fi despagubiti in cazul decesului.
Creditele restante și declarate scadente anticipat, sunt raportate de creditori la biroul de credit.
Oricum, dacă mai sunt creditori de care încă n-ați aflat, o să vă anunțe ei dacă acceptați succesiunea.
Asigurarea de viață este egală cu zero dacă în momentul încheierii poliței suferea de una sau mai multe probleme de sănătate și nu le-a declarat la asigurator.
În general majoritatea asiguratorilor acoperă despăgubirea doar pentru decesul din accident.
Cine plateste?
ilieviorel
tatal meu a decedat acum 2 luni. avind 3 credite de nevoi personale contractate cine plateste bancile avind in vedere ca in momentul decesului el nu avea ... (vezi toată discuția)