avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere lucrate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere lucrate

pe fisa postului si inclusiv in pontajul lunar sunt trecuta cu program de luni pana vineri, 8 ore pe zi. intrucat se considera necesar sa muncesc si sambata si duminica, trebuie ca o sambata si-o duminica sa lucrez in continuare dupa saptamana de lucru obisnuita, de doua ori pe luna, adica un weekend lucrez, altul e liber, normal si tot asa; repet, un ewwkend lucrez si sambata si duminica, altul nu. sunt libera cf fisei postului si pontajului. De regula in cele 2 zile de weekend sambata si duminica sunt chemata dupa necesatitate in intervale de 4 ore, de ex de la 9 la 13 sambata si tot asa de la 9 la 13 sau de la 13 la 17 duminica. practic, se considera ca stau cate 4 ore la servici sambata, 4 ore duminica. pentru aceste doua zile libere, pe care eu le lucrez, nu primesc niciun ban , in schimb mi se acorda lunea urmatoare libera. colegii din alte compartimente , primesc pentru o zi lucrata in weekend doua zile libere. noua ni se spune ca stam 4 ore sambata, 4 ore duminica, deci 4 plus 4 egal 8 ore acordate in lunea de dupa weekendul lucrat. spuneti-mi daca este corect asa

Alte discuții în legătură

Ore libere Anamaria1313 Anamaria1313 buna ziua, intalnesc urmatorul caz, un angajat lucreaza 8 ore pe zi de marti pana vineri inclusiv. sambata lucreaza 4 ore. pentru acestea primeste spor de ... (vezi toată discuția)
Ajutor si lamurire elaida elaida Buna ziua,lucrez la o firma privata si as avea o intrebare la care va rog sa-mi raspunde-ti. cum ar trebui sa fie pontate si platite zilele de weekend in care ... (vezi toată discuția)
Compensare lucru în zilele de repaus săptămânal - bugetari Cocojumbo Cocojumbo Lucrez în sistemul bugetar, iar compartimentul unde îmi desfășor activitatea ( sală de spectacole) presupune munca în zilele de repaus săptămânal ... (vezi toată discuția)