avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensare lucru în zilele de repaus săptămânal - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensare lucru în zilele de repaus săptămânal - bugetari

Lucrez în sistemul bugetar, iar compartimentul unde îmi desfășor activitatea ( sală de spectacole) presupune munca în zilele de repaus săptămânal (sâmbăta și duminica). Având în vedere ordonanțele de urgență care nu permit compensarea în bani a muncii în zilele de sâmbătă și duminică, eu și colegii mei primim doar câte o zi liberă pentru fiecare zi muncită în următoarele 60 zile. Nu primim nici un spor salarial și luăm același salariu ca și colegii din alte compartimente care lucrează de luni până vineri. Nu avem trecut în contractul individual de muncă lucrul în zilele de sâmbătă și duminică. Din ceea ce am citit în legislație eu înțeleg că trebuie să primesc două zile libere legate pe săptămână (cu unele excepții) și compensarea zilei de sâmbătă sau duminică cu o zi liberă în intervalul de 60 zile. Deci practic pentru o sâmbătă sau duminică ar trebui să primesc două zile libere ???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:49, 18 Mai 2023
Unde ati citit asa ceva in lege , ca pentru o zi lucrata in weekend primiti doua , inclusiv sicompensarea in termen de 60 de zile ?
Lege 153/2017
Art. 21. - Sporul pentru munca suplimentară Derogări (2), Reviste (4), Doctrină (1)
(1) Munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru, precum şi munca prestată în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal şi în alte zile în care, în conformitate cu legea, nu se lucrează, se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.
Nu scrie nici unde de două zile libere, ....eu am întrebat .....
Codul muncii spune de 2 zile libere consecutive + spor salarial....
OUG -urile prevăd că, pentru bugetari, orele suplimentare și cele din weekend se compenseaza cu timp liber....
Legea specială cred că primează ( LEGE-CADRU Nr. 153/2017 din 28 iunie 2017
privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice)




Ultima modificare: Miercuri, 17 Mai 2023
Cocojumbo, utilizator
Primeaza OUG-urile, acestea sunt norme speciale ..

Daca lucrati sambata , va trebui sa aveti 48 de ore consecutive liber .. ceea ce ar insemna duminica si luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor lucrate sambata si duminica Cunim Cunim Programul meu este asa: 2 zile lucrez ,8 ore, 2 zile consecutive am liber ( bugetar Dar activitatea nu poate fi intrerupta) . Evident. prind o sambata sau o ... (vezi toată discuția)
Munca efectuata sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin la o institutie publica pentru orele efectuate sambata si duminica , nu se acorda timp liber si spor de sambata,iar dupa 60 de zile se considera munca ... (vezi toată discuția)
Spor sambata duminica Adilica Adilica Daca nu este prevazut in contractul individual de munca nici un spor pt munca desfasurata in zilele de sambata si duminica si angajatorul nu doreste ... (vezi toată discuția)