avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata orelor lucrate in repausul saptamanal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata orelor lucrate in repausul saptamanal

Buna ziua,lucrez la primarie in ture de 12h inclusiv sambata,duminica si in sarbatorile legale,va rog sa imi spuneti ,daca nu depasesc nr de ore lucrate in luna respectiva nr de ore lucrate sambata duminica sau in sarbatorile legale se platesc cu un spor de 100% punanduse in aplicare legea 153/2017?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:45, 16 August 2017
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Legii nr.153/2017, art.21:
(1) Munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru, precum și munca prestată în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal și în alte zile în care, în conformitate cu legea, nu se lucrează, se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.

(2) În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut la alin. (1), munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru va fi plătită în luna următoare cu un spor de 75% din salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare, corespunzător orelor suplimentare efectuate.

(3) În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut la alin. (1), munca suplimentară prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, va fi plătită în luna următoare cu un spor de 100% din salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare, corespunzător orelor suplimentare efectuate.


Asadar, regula este compensarea prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia, iar exceptia este plata sporului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca efectuata sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin la o institutie publica pentru orele efectuate sambata si duminica , nu se acorda timp liber si spor de sambata,iar dupa 60 de zile se considera munca ... (vezi toată discuția)
Spor sambata duminica Adilica Adilica Daca nu este prevazut in contractul individual de munca nici un spor pt munca desfasurata in zilele de sambata si duminica si angajatorul nu doreste ... (vezi toată discuția)
Nelamurire munca in week-end 77gabi 77gabi Lucrez intr-un spital de boli pulmonare.Graficul de lucru este 8 ore pe zi cu sambete duminici platite normal si compensate cu timp liber in cursul ... (vezi toată discuția)