avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită plata taxa cautiune
Discuție deschisă în Executare silită

plata taxa cautiune

Buna seara.
As vrea sa ma lamuriti si pe mine de ce in Citatia sosita astazi pentru termenul de Contestatie la executare si suspendare mi se spune ca pana la data prezentarii la instanta trebuie sa achit pe langa taxa de timbru si timbru judiciar cautiune in suma de 8500 lei si 140 lei ? Sunt de plata doua cautiuni ? Nu inteleg absolut nimic. Astazi am introdus si cerere de suspendare provizorie a executarii pana la solutionarea cererii de suspendare si am platit cautiune din proprie initiativa de 5oo lei ( conf. legii ). Deci ? N-am platit bine cautiunea ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:03, 13 Decembrie 2010
Pentru ca cererea dvs are doua capete, se taxeaza separat fiecare.
Pentru contestatia la executare se plateste o taxa de timbru, iar daca solicitati suspendarea provizorie pana la solutionarea contestatiei si a suspendarii executarii, platiti o cautiune in cuantum de 10% din valoarea sumei contestate.
Cererea de suspendare provizorie este o cerere separata de cererea de suspendarea din cadrul contestatiei la executare si se taxeaza separat.
Acum depinde de valoarea sumei contestate, nu se plateste cautiunea dupa ureche, ea se fixeaza de catre instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru pentru contestatie la executare elenealina elenealina Puteti sa ma lamuriti care este valoarea taxei de timbru daca vreau sa depun o contestie la executarea silita.Precizez ca suma executarii silite este de 350481 ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare jus_tgv jus_tgv Cum se stabileste taxa de timbru pentru contestatie executare,la judecatorie? Cum se stabileste cautiunea pentru suspendarea executarii? (vezi toată discuția)
Procedura cererii de suspendare provizorie a executarii catinf catinf Buna ziua, Am doua intrebari de procedura privind cererea de suspendare provizorie a executarii: 1. Una din conditii este sa fie inregistrata o ... (vezi toată discuția)