avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract inchiriere - timbraj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract inchiriere - timbraj

Am formulat o cerere de chemare in judecata cu doua capete:
- instanta sa constate ca a operat rezilierea contractului de inchiriere teren cu data de .......( reziliere unilaterala a carei posibilitate era prevazuta in contract).
- evacuarea paratului de pe teren (eliberarea si predarea terenului).
Cu cat timbrez, la valoare, sau pot considera ca ambele capete de cerere sunt neevaluabile in bani ?
Discutia este cu primul capat de cerere pentru ca mi se pune in vedere sa evaluez obiectul actiunii si sa timbrez la valoare. Care valoare, chiria este stabilita lunar iar contractul este incheiat pe 5 ani.
Eu consider ca si primul capat de cerere nu se timbreaza la valoare pentru ca cer instantei nu sa dispuna rezilierea contractului ci sa constate ca a operat rezilierea contractului la o anumita data, conform prevederilor contractuale.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 22:28, 13 Decembrie 2010
Fata de prevederile art. 2, alin. 2, indice 1 din legea 146/1997, cu modificari, cred ca va trebui sa evaluati contractul de inchiriere si sa timbrati la valoare. Acest articol suna cam asa: "Dispozitiile art. 2, alin. (1) - referitor la transe - se aplica in mod corespunzator si cererilor privind declararea nulitatii, anularea, rezolutiunea sau rezilierea unui act juridic patrimonial, chiar daca nu se solicita si repunerea partilor in situatia anterioara, precum si cererilor privind constatarea existentei sau inexistentei unui drept patrimonial.
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
Mihaela Nevoie, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare nulitate absoluta partiala titlu de proprietate eagle_free eagle_free As dori o parere cu modul in care determina instanta taxa judiciara de timbru in cazul in care se cere constatarea inexistentei unui drept patrimonial (in ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii comerciale cu 2 capete. Andrei Koszti Andrei Koszti Actiunea are ca si capat de cerere principal: obligarea la indeplinirea clauzei contractuale asumate si capat secundar: obligarea la plata unei sume de 1.000 ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru sanduvataman sanduvataman am avut o conventie incheiata cu o firma pt. mansardare,anvelopare bloc cu cedarea terasei. intrucat firma nu s-a mai raspuns cu asociatia,neexecutand nici o ... (vezi toată discuția)