avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... taxa de timbru
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

taxa de timbru

am avut o conventie incheiata cu o firma pt. mansardare,anvelopare bloc cu cedarea terasei. intrucat firma nu s-a mai raspuns cu asociatia,neexecutand nici o lucrare,sau vreun demers pentru intocmirea actelor necesare lucrarii,i-am invitat la discutii,nu s-au prezentat si am intocmit cu comitetul executiv un proces verbal in care am declarat nula conventia.s-a dat si o decizie in acest sens.am inaintat in instanta actele pt.constatare nulitate act. se va plati taxa de timbru? ce suma?mentionez ca nu avem pretentii banesti. multumesc.
Cel mai recent răspuns: horea , utilizator 10:40, 26 Ianuarie 2011
taxa va fi de 12 lei conf art.3 alin1 din legea 146/1997
Eu zic ca se timbreaza la valoarea conventiei intrucat art. 1 ind. 1 din Legea 146/1997 prevede ca:

Dispozitiile alin. (1) se aplica in mod corespunzator si cererilor privind declararea nulitatii, anularea, rezolutiunea sau rezilierea unui act juridic patrimonial, precum si cererilor privind constatarea existentei sau inexistentei unui drept patrimonial; cererea privind repunerea partilor in situatia anterioara este scutita de taxa de timbru daca este accesorie cererii privind declararea nulitatii, anularea, rezolutiunea sau rezilierea actului juridic patrimonial.

Iar in acest caz este vorba de declararea rezolutiunii unei conventii. Insa, in practica, depinde mult si de instanta si cum interpreteaza aceasta legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru mars_on_line mars_on_line cat este taxa de timbru pt. actiune de constatare ? (vezi toată discuția)
Valoarea litigiului - competenþã ºi taxare themis themis Pentru determinarea competentei dupa valoarea obiectului cererii, NCPC dispune, printre altele: [i]Art. 104. - (1) In cererile avand ca obiect un drept de ... (vezi toată discuția)
Constatare nulitate absoluta partiala titlu de proprietate eagle_free eagle_free As dori o parere cu modul in care determina instanta taxa judiciara de timbru in cazul in care se cere constatarea inexistentei unui drept patrimonial (in ... (vezi toată discuția)