avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii asociat unic si angajat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

asociat unic si angajat

Daca asociatul este angajat la propria firma, pe post ce necesita studii superioare, dar societatea poate sa suporte doar salariul minim pe economie( soc. infiintata recent), e vreo problema ca apare 600 ron pe statul de plata?
multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: iubestedariarta , utilizator 19:03, 15 Decembrie 2010
Cei de la ITM , in cazul unui control se vor lega de acest aspect.
daca este contract pe post ce necesita studii superioare atunci corect este 600 lei pentru contract de munca timp partial de munca adica 4 ore /zi si nu pentru norma intreaga care ar insemna dublu adica 1200lei minim salar de incadrare pentru studii superioare!
Este o foarte mare problema.
In primul rand, nu cred ca ITM-ul va inregistra un contract cu o functie care necesita studii superioare, dar angajatul este remunerat cu salariul minim pentru muncitor necalificat.
Salariul minim in acest caz este 720 lei/luna, sau eventual 1200, nu 600.
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
Cei de la ITM inregistreaza contractul, dar in eventualitatea unui control, cu siguranta nu vor ezita sa va taxeze.
flipi a scris:

Cei de la ITM inregistreaza contractul, dar in eventualitatea unui control, cu siguranta nu vor ezita sa va taxeze.


Cei de la ITM nu vor inregistra contractul, nu stiu cum e prin alte judete, dar la Dolj personal am intampinat recent probleme cu neconcordata intre functie si salariu.
Banuiesc ca legea este peste tot la fel.

Alte discuții în legătură

Decizie micsorare salariu avocat01 avocat01 Am fost pus sa semnez un act aditional la contractul de munca cu diminuarea salariului la 600. Ce pot sa fac ? ce poate face ITM odata actul semnat eu fiind cu ... (vezi toată discuția)
Salariul minim in cazul unui cim 6h/zi Ank27 Ank27 Care e salariul minim de incadrare in cazul unui contract cu timp partial de 6 h?Merci.. (vezi toată discuția)
Loc de munca de baza cu 1 h/zi? dianna dianna Buna ziua, La o societate comerciala vreau sa angajez un jurist. Este persoana cu handicap, beneficiaza de indemnizatie de handicap si nu are nicaieri ... (vezi toată discuția)