avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită suspendare provizorie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

suspendare provizorie executare silita

Buna seara. Spune-ti va rog daca gresesc : Pentru ca o cerere de suspendare sa fie validata in sedinta de consiliu prin incheiere si fara citarea partilor, ea trebuie sa indeplineasca anumite conditii printre care si plata cautiunii. Asa spune legea, deci pana la urma cum este : se plateste cautiune inainte sau se asteapta incheierea care prevede si cuantumul cautiunii care se plateste ulterior ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 22:19, 13 Decembrie 2010
Veti plati cautiunea fixata de catre instanta de judecata.

Cautiunea se consemneaza inainte de solutionarea cererii de suspendare provizorie .... in caz contrar cererea se va respinge ca fiind inadmisibila. Daca obiectul executarii e evaluabil in bani cautiunea este de 10% din valoarea de executat.
Total gresit.
Pentru contestatia la executare se plateste taxa de timbru, iar daca mai exista o cerere de suspendare provizorie a executarii, atunci se plateste cautiune de 10% din valoarea contestata.
Toate se platesc anticipat, pana la judecare.
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
La primirea cererii, judecatorul de serviciu va stabili cautiunea, care
trebuie platita pana la termenul de judecata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita patrumarinel patrumarinel am primit o somatie pentru executare silita intrucat nu am achitat la zi ratele la banca. in cat timp se face executarea si daca incep sa achit ratele se ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita stelian67 stelian67 am o problema in care solicit ajutor: Am o actiune de validare a popriri in mina tertului admisa in apel impotriva careia s-a formulat recurs la curtea de ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)