am primit o somatie pentru executare silita intrucat nu am achitat la zi ratele la banca. in cat timp se face executarea si daca incep sa achit ratele se suspenda executarea silita
Realizarea suspendarii executarii silite se face prin una din urmatoarele cai procedurale :
Art.300 alin. 1.
(3) Suspendarea la cerere a executării hotărârii poate fi acordată numai după depunerea unei cauţiuni ce se va stabili, prin încheiere, cu ascultarea părţilor în camera de consiliu, scop în care acestea vor fi citate în termen scurt, chiar înainte de primul termen de judecată, dacă este cazul. Dispoziţiile art. 403 alin. 3 şi 4 se aplică în mod corespunzător.
Art.403
(1)Până la soluţionarea contestaţiei la executare sau a altei cereri privind executarea silită, instanţa competentă poate suspenda executarea, dacă se depune o cauţiune în cuantumul fixat de instanţă, în afară de cazul în care legea dispune altfel.
(4) În cazuri urgente, dacă s-a plătit cauţiunea, preşedintele instanţei poate dispune, prin încheiere şi fără citarea părţilor, suspendarea provizorie a executării până la soluţionarea cererii de suspendare de către instanţă. Încheierea nu este supusă nici unei căi de atac. Cauţiunea care trebuie depusă este în cuantum de 10% din valoarea obiectului cererii sau de 500 lei pentru cererile neevaluabile în bani. Cauţiunea depusă este deductibilă din cauţiunea stabilită de instanţă, dacă este cazul.
Ce ati primit mai exact ? Ce scrie in linii mari pe acea somatie ?
Daca chiar a inceput executarea silita impotriva dvs, nu mai puteti plati ratele asa cum le-ati avut, creditul a fost declarat scadent anticipat, (tot soldul creditului a devenit scadent).
Somatia de plata o semneaza un executor judecatoresc sau reprezentantii bancii ori ai unei firme de consiliere in recuperare de creante? In ipoteza 2 e doar o notificare.
Suspendarea o puteti obtine si daca incheiati un acord de plata cu creditoarea, in cadrul executarii silite. Mergeti la Banca si incercati sa va intelegeti cu ei.
Cautiune
getuta
Am depus contestatie la executare silita, si in data de 04.08.2008 depun cererea de suspendare a licitatiei.Stiu ca trebuie depusa o cautiune de 10 % din...., ... (vezi toată discuția)