avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intarziere solutionare leg 10 - anrp
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intarziere solutionare leg 10 - anrp

chiar daca s-a mai dezbatut problema - sau cel putin una asemanatoare - va supun atentiei urmatoarea situatie:

- Avem o dispozitie a primarului prin care se acorda lui X masuri reparatorii in echivalent - in cuantum determinat - ptr. un imobil nerestituibil in natura - in baza legii 10/2001. (dispozitia are la baza o hot jud definit si irevoc prin care se stabileste cuantumul despag)

- Dispozitia a ajuns la ANRP ptr. a emite decizia de validare a dispozitiei primarului.

PROBLEMA ESTE CA ANRP INTARZIE IN EMITEREA DECIZIEI !

Ce se poate face ?

X sa faca o notificare prin care sa solicite emiterea deciziei de validare in termen de 30 de zile?
dupa care, daca nu primeste raspuns va face plangere prealabila - cf. legi 554/2004 - dupa care va actiona in contencios ptr. a fi obligat ANRP sa emita decizia de validare ?

credeti ca rationamentul juridic este OK ?

merci
Cel mai recent răspuns: dumitru2000 , utilizator 00:20, 9 Aprilie 2008
La ANRP au intepenit foarte multe dosare, pt. ca volumul de munca e foarte mare, acolo au fost trimise dosarele de la primariile din toata tara..... Asa ca, presupun ca mai dureaza.
Am intrebat la un moment dat in ce ordine se solutioneaza dosarele si mi s-a spus ca sunt selectate aleatoriu de calculator...
#-o , si decizia de validare primita va rezolva problema pagubitului? Nu credeti ca mai eficient ar fi o cerere de revizuire a sentintei , admiterea calitatii procesuale pasive a MF si obligarea lui la plata intr-un termen rezonabil?
Interesant punct de vedere.

Totusi, va intreb care este motivul de revizuire ?
La fel, cum pot introduce in cauza MF ?

Multumesc
Eu as merge pe obligatia de a face, adica cereti instantei sa oblige ANRP sa emita decizia de validare cu plata unor despagubiri de x lei pe zi intarziere pana la emiterea deciziei.
Banuiesc ca au trecut mai mult de 30 de zile de cand s-a inregistrat dosarul ...
daca initial nu se admitea calitatea procesuala pasiva a MF ulterior printr-o decizie a ICCJ s-a considerat ca MF are calitate procesuala pasiva . Multe din solutiile date anterior considera MF ca neavand calitate procesuala. Daca prin actiunea initiala a fost chemat si MF aveti sanse sa se admita revizuirea

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala anrp MihaiBucur MihaiBucur Este vorba despre un proces pe contencios cu Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Am o Dispozitie in baza Legii nr. 10/2001 emisa de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri anrp legea 10/2001 IonDanielIon IonDanielIon Buna ziua! In anul 2010 am obtinut in instanta modificarea unei dispozitii a primarului prin care s-a dispus ca despagubirea sa fie pentru tot imobilul care ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc sau anrp ? DEBRA DEBRA Am o sentinta civila definitiva si irevocabila pentru un teren in baza Legii 10, teren ce nu mai poate fi restituit in natura. \"Tribunalul obliga primaria sa ... (vezi toată discuția)